Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Γιορτή έναρξης Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2016

Ψάχνοντας, μικροί και μεγάλοι, για τον κρυμμένο θησαυρό ...

Η γιορτή της έναρξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2016 έγινε σήμερα 16/6/2016.

Φορώντας το λογότυπο της ΚΕ στο μπλουζάκι, οι μικροί εξερευνητές αφού έμαθαν τους κανόνες της Βιβλιοθήκης, μέσα από το παιχνίδι της τρίλιζας, στη συνέχεια έπαιξαν το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού.

Κάθε εξερευνητής έπρεπε να ακολουθήσει τις οδηγίες, ώστε να εντοπίσει ένα από τα νέα αποκτήματα του Παιδικού και Εφηβικού τμήματος της Βιβλιοθήκης. Ανοίγοντας το βιβλίο, υπήρχε ένα κομμμάτι από παζλ.

Ενώνοντας όλα τα κομμάτια, σχηματίστηκε ο λογότυπος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας.

Φεύγοντας, κάθε παιδί πήρε μαζί με το κέρασμα της Διευθύντριας, όποιο(α) από  τα νέα αποκτήματα της Βιβλιοθήκης.

Εννοείται ότι περιμένοντας να έλθουν οι γονείς, δε χάσαμε ευκαιρία και παίξαμε αρκετά επιτραπέζια παιχνίδια από τη συλλογή της Βιβλιοθήκης. 

Οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στις εμψυχώτριες Διονυσία Αγεγλοπούλου και Αριστέα Κουτά για την πολύτιμη βοήθειά τους.


Η αλλοίωση  κάποιων από τις φωτογραφίες έγινε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.