Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Επίσκεψη Δημοτικού Επιταλίου

Ο κ. Αλέξης Σοφιανόπουλος, Διευθυντής του Δημοτικού Επιταλίου και φίλος τςη Βιβλιοθήκης και οι εκπαιδευτικοί Θοδωρής Καραμπίνης, Μαίρη Τσουρούλα και Φωτεινή Λιόση συνόδευσαν την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στη Βιβλιοθήκη μας 27 παιδιά από το σχολείο τους.

Οι μαθητές αρχικά παρακολούθησαν την παρουσίαση σχετικά με την ιστορία και τις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης μέσω powerpoint και στη συνέχεια γνώρισαν τους χώρους της Βιβλιοθήκης. Ιδιαίτερη χαρά ένιωσαν στο παιδικό και εφηβικό τμήμα. Άγγιξαν τα βιβλία, τα ξεφύλλισαν, διάβασαν στα πεταχτά και τέλος, μας υποσχέθηκαν πως θα ξανάρθουν με τους γονείς τους για να γίνουν μέλη της Βιβλιοθήκης.

Παιδιά σας περιμένουμε!  


Η θόλωση των φωτογραφιών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία