Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Επίσκεψη "Χαρούμενων Αγωνιστριών" Πύργου

Σήμερα (21/5/2016) το μεσημέρι είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Βιβλιοθήκη μας 60 "χελιδονάκια", μαθήτριες του Δημοτικού, μέλη των Ορθόδοξων Χριστιανικών Ομάδων του Συλλόγου "Μ. Βασίλειος" (παράρτημα Πύργου) μαζί με τις τρεις δασκάλες τους και δύο γονείς. 

Κάναμε όλοι μαζί ένα μεγάλο ταξίδι από το λιμάνι του Μπέλφαστ, διασχίσαμε τον Ατλαντικό παρέα με 2.228 επιβάτες του πιο διάσημου ναυάγιου στον κόσμο.

Ακούσαμε άγνωστες ιστορίες διάσημων επιβατών, αλλά και απλών ανθρώπων, άλλες συγκινητικές και άλλες ... αστείες. Προβληματιστήκαμε με την απίστευτη έπαρση των ναυπηγών του Τιτανικού, απορἠσαμε με την προκλητική επίδειξη πλούτου και χλιδής, συγκινηθήκαμε με τον ηρωισμό και την αυτοθυσία κάποιων επιβατών και τέλος γελάσαμε με την απίστευτη ιστορία της Βιολέτας, της επιβάτιδας που επιβίωσε σε τρία ναυάγια.

Παιδιά, σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Καλό καλοκαίρι !