Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Επίσκεψη 1ου ΔΣ Πύργου (Ε1)

Δεκαεννένα πανέξυπνες και όμορφες φατσούλες γέμισαν σήμερα την αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης με τις φωνούλες τους, τα γέλια τους και πάνω από όλα με την έκδηλη αγάπη τους για το βιβλίο. Μιλάμε για τα εκπληκτικά παιδιά του Ε1 που ήλθαν επίσκεψη μαζί με τις τρισαγαπημένες τους δασκάλες Ελευθερία Νιβουρλή και Δήμητρα Μπάρμπα.

Μιλήσαμε για την ιστορία της Βιβλιοθήκης μας, για τον μεγάλο μας ευεργέτη Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, για τους μεγάλους δωρητές για τους θησαυρούς που κρύβονται εδώ, για τις δυνατότητες και τα δικαιώματα που έχουν όλα τα μέλη. Στη συνέχεια έπαιξαν με τα παζλ και ανέβηκαν μέχρι τον τελευταίο όροφο όπου και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Παιδιά, σας περιμένουμε να έλθετε με τους γονείς σας, για να αποκτήσετε δωρεάν την κάρτα μέλους, να διαβάσετε και να δανειστείτε βιβλία και να παίξετε επιτραπέζια.


Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των μαθητών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.