Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Επίσκεψη 1ου ΔΣ Πύργου (ΣΤ2)

Ο κ. Χαράλαμπος Διαμαντόπουλος είναι πολύ τυχερός δάσκαλος. Έχει στην τάξη του 18 πανέξυπνα, καλωσυνάτα παιδιά που αγαπούν τη γνώση και διψούν να μάθουν για τον τόπο τους. Αλλά κι εκείνα είναι εξίσου τυχερά που έχουν τόσο καλό δάσκαλο !

Σήμερα, 7/2/2018 είχαμε τη μεγάλη χαρά να τους υποδεχθούμε στη Βιβλιοθήκη μας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Ιστορία της Ηλείας. Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση άκουσαν πολλά για την Ιστορία και τον πολιτισμό της Ηλείας, όπως ότι ο Μύρτιλος έγινε αστέρι στον ουρανό, ότι η Αρέθουσα ταξίδεψε από την Ηλεία στο ... Μανχάταν, ότι ένας Γάλλος πρωθυπουργός προτίμησε για τις θερινές του διακοπές την Ηλεία, άκουσαν την εισαγωγή ενός πασίγνωστου τραγουδιού, που εμπνεύστηκε ο δημιουργός του από τον ήχο της μηχανής του τρένου που πήγαινε στο Κατάκολο κι άλλα πολλά που τους έκαναν πολύ περήφανους για τον τόπο μας. Τελειώνοντας έπαιξαν διασκεδαστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια και πήραν ένα σελιδοδείκτη - έκπληξη.


Ψάχνοντας, με τη βοήθεια των Μαθηματικών για τα ... βόδια  του Αυγεία.

Πώς τον λέγανε το Δήμαρχο του Πύργου στην Κατοχή; Για θυμηθείτε ...

Νομός Ηλείας:  Μυθική ομορφιά

Κύριε, πώς το λένε το δρυοδάσος ; 

Είμαστε περήφανοι ... 

... που ζούμε στην Ηλεία !

Βιβλία για την Ηλεία μας

Παιδιά σας ευχαριστούμε για το όμορφο πρωινό που περάσαμε μαζί. 

Κύριε Διαμαντόπουλε, σας αξίζει ένα μεγάλο "μπράβο" για τη δουλειά που κάνετε στην τάξη και στις ψυχές των μαθητών σας.


Η αλλοίωση κάποιβν φωτογραφιών έγιεν για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.