Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Επίσκεψη 1ου ΔΣ Πύργου (τμήμα ΣΤ1)

Μια αναμνηστική φωτογραφία

Η κ. Αθανασία Παπαδάκη, μια δραστήρια εκπαιδευτικός από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου με 20 εξαιρετικούς μαθητές από το ΣΤ΄1 εγκαινίασε τα φετινά εκπαιδευτικά προγράμματα της Βιβλιοθήκης μας με τον καλύτερο τρόπο.

Οι μαθητές παρακολολυθησαν την παρουσίαση για τη γυναίκα στον πόλεμο, την Κατοχή και την Αντίσταση και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε 4 ομάδες για να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες.

Ξεφύλλισαν τα βιβλία για παιδιά, έφηβους και ενήλικες στην έκθεση βιβλίου, διάβασαν τις εφημερίδες του 1940 και ανακάλυψαν όχι ένα ούτε δύο, αλλά εννέα (!) χαρτονομίσματα με θέματα  από τον πολιτισμό της ΗΛΕΙΑΣ ...

Τέλος, πήραν ως δώρο ένα αντίγραφο, από το μεγαλύτερο σε ονομαστική αξία ελληνικό χαρτονόμισμα, των 100 δισεκατομμυρίων δραχμών που τυπώθηκε το 1944.

Φεύγοντας, βγάλαμε μια αναμνηστική φωτογραφία και -τι ευχάριστη σύμπτωση- συναντηθήκαμε με τη δημοσιογράφο της ΕΡΑ Πύργου κ. Μαρία Λάγιου, στην οποία έδωσαν μια μίνι συνέντευξη δυο μαθήτριες από το τμήμα μας σχετικά με την επίσκεψή μας στη Βιβλιοθήκη.

Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών έγινε για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των μαθητών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.