Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Επίσκεψη 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου (Β΄3)

Η Ρόζι, που στο σχολείο ζει τα μύρια βάσανα από τις συμμαθήτριές της, συναντά μια μέρα στο δρόμο ένα πουλάκι που μοιάζει στα τελευταία του. Εκείνη το παίρνει στο σπίτι, το φροντίζει, του δίνει ζωή και το αφήνει ελεύθερο. Το παράπονό της είναι που δεν το έχει ακούσει να κελαηδάει… Μέσα από όσα ζει ανακαλύπτει πόσο μεγάλη σημασία έχει να μη σωπαίνεις. Να μη δέχεσαι αγόγγυστα να σε βασανίζουν. Να βρίσκεις τη δική σου φωνή και να διεκδικείς.

Το τρυφερό αυτό παραμύθι ζωντάνεψε σήμερα από 21 μαθητές του Β΄3 από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, με τη βοήθεια της ψυχολόγου Διονυσίας Αγγελοπούλου και τη συνδρομή της αγαπημένης τους δασκάλας Μαρίας Κωτσόβολου.

Μετά τη βιωματική δράση οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης και αγνάντεψαν τον Πύργο από ψηλά !


Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών έγινε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.