Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Επίσκεψη 2ου Δ.Σ. Πύργου (ΣΤ΄ τάξη)

Ένα ταξίδι από τον Αλφειό και την Αρέθουσα μέχρι ... το Σάκη Καράγιωργα είναι απολαυστικό μόνο όταν έχεις δίπλα σου τους εκπληκτικούς μαθητές της ΣΤ΄ τάξης από το 2ο  Δ.Σ. Πύργου. Τα παιδιά συνόδευσε ο επίσης καταπληκτικός εκπαιδευτικός κ. Κώστας Ζιώγας, που αν και δεν είναι Ηλείος, μας εξέπληξε με τις γνώσεις του και -κυρίως- με το ενδιαφέρον του για την τοπική ιστορία της Ηλείας. Χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν είδαμε ανάμεσα στα παιδιά γνωστές φατσούλες από τις καλοκαιρινές δράσεις της Βιβλιοθήκης.

Μετά την παρουσίαση οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης και κατέληξαν στο παιδικό - εφηβικό τμήμα, στο οποίο ανακάλυψαν πολλά και ενδιαφέροντα βιβλία. Παιδιά σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και σας περιμένουμε μαζί με τους γονείς σας, προκειμένου να παραλάβετε την κάρτα μέλους και να αξιοποιήσετε όλα τα προνόμια των αναγνωστών της Βιβλιοθήκης.