Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Επίσκεψη 2ου Δ.Σ. Πύργου (ΣΤ3)

Ο Παναγιώτης, ο Δημήτρης, η Πηνελόπη, ο Γιώργος, ο Ντανιέλ, ο Μάριος, ο Γιάννης, ο Κωνσταντίνος, ο Άγγελος, ο Θοδωρής, ο Λεντιόν, ο Ηλίας, ο Νίκος, ο Κλεϊντο, ο Γιώργος, ο Βασίλης, η Βασιλική, ο Σωτήρης, η Χριστίνα, η Βασιλική, ο Χρήστος, είναι δυναμικά παιδιά, γεμάτα ζωντάνια και ιστορικές ανησυχίες που τους κάνουν να καθηλώνονται όταν ακούν σημαντικά πράγματα για τον τόπο τους. Τα συνόδευσαν σήμερα ως τη Βιβλιοθήκη ο αγαπημένος τους δάσκαλος κ. Αχιλλέας Τσαγκρής και η επίσης αγαπημένη τους δασκάλα Αγγλικών κ. Βικτωρία Τσιάρα.

Μαζί μάθαμε πολλά και ενδιαφέροντα για τη Μυθολογία και την Ιστορία του τόπου μας και στο τέλος ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης, αφού έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες. Ο εξαιρετικά ευγενής πρόεδρος της τάξης μας ευχαρίστησε και όλοι μαζί δώσαμε ραντεβού να έλθουν με τους γονείς, ώστε να πάρουν δωρεάν κάρτα μέλους, ώστε να έχουν όλα τα δικαιώματα των αναγνωστών της Βιβλιοθήκης μας.