Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Επίσκεψη 2ου Δ.Σ. Σχολείου Πύργου (Ε΄2)

Ένα μεγάλο ταξίδι κάναμε σήμερα.

Με το καράβι της Μυθολογίας και της Ιστορίας του τόπου μας.

Καπετάνιος ο ακούραστος δάσκαλός κ. Διον. Διαμαντόπουλος. Συνεπιβάτες μας τα υπέροχα παιδιά του Ε΄2 από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου. 

Σταθμοί μας: ο Αλφειός και η Αρέθουσα, ο Ίφιτος, ο Κόροιβος, ο Τσερνωτάς, οι οικογένειες Αχόλου και ΒΙλαέτη, ο Ωλένης Φιλάρετος, ο Γεώργιος Σισίνης, ο Λυκ. Κρεστενίτης, ο Μίλτων Ιατρίδης, ο Τάσης Καζάζης, ο Ηλείας Αντώνιος και ο Σάκης Καράγιωργας. Αναφερθήκαμε σε γνωστές και  λιγότερο γνωστές ιστορίες τους.

Το πιο εντυπωσιακό ήταν όμως, το ότι τρία παιδιά από το τμήμα αυτό είχαν επώνυμα που σχετίζονται άμεσα με τις ιστορίες που ακούσαμε.

Ευχαριστούμε κ. Διαμαντόπουλε για την επίσκεψή σας. Ευχαριστούμε παιδιά. Σας περιμένουμε με τους γονείς σας για να εκδώσετε δωρεάν κάρτα μέλους και να αξιοποιήσετε όλα τα προνόμια των μελών της Βιβλιοθήκης.  

Η αλλοίωση των φωτογραφιών έγινε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.