Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Επίσκεψη 3ου Δ.Σ. Πύργου (Δ΄ τάξη)

Η κ. Θεοδωροπούλου Κωστούλα, μια δραστήρια δασκάλα από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, ξεκίνησε σήμερα 23/3/2016 από την άκρη της πόλης για να φέρει τους αγαπημένους της μαθητές, της Δ΄ τάξης στο πρόγραμμα "Οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης αφηγούνται την ιστορία της" της Βιβλιοθήκης μας. Με ζωηρό ενδιαφέρον, όρεξη για μάθηση και πολλές απορίες οι μαθητές άκουσαν για την μακρινή και κοντινή ιστορία του τόπου μας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου και ενθουσιάστηκαν με την ιδέα ότι ένας δρόμος του Πύργου μπορεί να έχει το όνομά τους (έστω στο απώτερο μέλλον).

Κυρία Κωστούλα σας ευχαριστούμε! Παιδιά σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε να έλθετε με τους γονείς σας, να αποκτήσετε δωρεάν την κάρτα μέλους και να αξιοποιήσετε όλα τα δικαιώματα των αναγνωστών.