Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Επίσκεψη 4ου ΔΣ Πύργου

Μια αναμνηστική φωτογραφία έξω από το κτίριο της Βιβλιοθήκης

Ο κ. Σπύρος Φωτόπουλος, φίλος της Βιβλιοθήκης και δραστήριος εκπαιδευτικός πήρε 20 μαθητές από το ΣΤ1 και μαζί με το Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου κ. Αλεξόπουλο, μας επισκέφθηκαν την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017.

Τι να πρωτοθαυμάσουμε σε αυτά τα υπέροχα παιδιά; Τη ζωντάνια, το κέφι, τη δίψα για την Ιστορία μας ή την εμφανή πολλή δουλειά που είχε προηγηθεί στην τάξη ; 

Μετά την παρουσίαση για τη γυναίκα του 40, τα παιδιά έπαιξαν χωρισμένα σε ομάδες ένα παιχνίδι αναζητώντας στοιχεία και ονόματα στις εφημερίδες της εποχής, στα βιβλία, στις αφίσες  και στα χαρτονομίσματα.

Φεύγοντας, έβγαλαν μια αναμνηστική φωτογραφία και πήραν ως δώρο το βιβλίο "Ο Πύργος της Κατοχής", προσφορά του συγγραφέα Γιάννη Νικολόπουλου, καθώς και ένα αντίγραφο του μεγαλύτερου σε ονομαστική αξία ελληνικού χαρτονομίσματος, των 100 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Παιδιά, χαρήκαμε ιδιαίτερα για την επίσκεψή σας. Σας περιμένουμε στο επόμενο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα. 


Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών έγινε για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των μαθητών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία