Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Επίσκεψη 5ου και 11ου ΔΣ Πύργου (15/3/2018)

Την Πέμπτη 15/3/2018 είχαμε τη μεγάλη χαρά να υποδεχθούμε δυο σχολεία, το 5ο και το 11ο Δημ. Σχολείο Πύργου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά στην τοπική ιστορία της Ηλείας.  Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Γεώργιος ΤσιάταςΠαναγιώτης Παναγόπουλος μαζί με τον ακούραστο εκπαιδευτικό Παναγιώτη Κόρακα, ΠΕ 30, ο οποίος μας εντυπωσίασε για το ενδιαφέρον, την αγάπη του και την ευαισθησία του στα παιδιά.

Η ώρα κύλισε με προβολή μέσω βιντεοπροβολέα των σημαντικότερων στιγμών της Μυθολογίας και της Ιστορίας της Ηλείας, με ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στους χώρους της Βιβλιοθήκης.

 


Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών  έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των μαθητών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι μαθητές του 11ου ΔΣ

Οι μαθητές του 5ου ΔΣ