Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Μαθητές της Ηλείας δημιούργησαν πρωτότυπο παιχνίδι Γεωγραφίας

15 μαθητές που συμμετείχαν στο επιμορφωτικό σεμινάριο για μαθητές της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού, με σκοπό την εκμάθηση βασικών εννοιών προγραμματισμού σε περιβάλλον Scratch δημιούργησαν με πολύ μεράκι, εξαιρετική επιμέλεια και πολλή φαντασία ένα πρωτότυπο παιχνίδι Γεωγραφίας με θέμα τις γεωγραφικές συντεταγμένες ενός τόπου.

Το παιχνίδι "Για άλλο ταξίδι" είναι πλέον διαθέσιμο σε όποιον θέλει να μάθει Γεωγραφία παίζοντας, στη διεύθυνση https://scratch.mit.edu/projects/183802905/

   

       

     

   

  Οι εκπαιδευτικοί Αθανασία Παπαδάκη και Χριστίνα Νάζου επιβλέπουν τις εργασίες των παιδιών

Κυρία Ευγενία, καλά το κάνω;

Την υλοποίηση και το συντονισμό του σεμιναρίου είχε αναλάβει η υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Βιβλιοθήκης, κ. Νίκη Κατσιάπη.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς Θέμη Μαντά, Αθανασία Παπαδάκη, Ευγενία Παπανικολάου και Χριστίνα Νάζου για την πολύτιμη και πολύπλευρη βοήθειά τους στην υλοποίηση του σεμιναρίου, το οποίο έγινε σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την υποστήριξη του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος".


Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών έγινε για την προστασία των δεδομε΄νων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχόυσα νομοθεσία.