Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

"Μια χάρτινη σακκούλα" (11/7/2016)

Εργαστήρι κινηματογράφου σἠμερα!

Το περιμέναμε όλα τα παιδιά, με ανυπομονησία και λίγη περιέργεια.

Οι εκπαιδευτικοί κ. Άγγελος Μιχαλόπουλος και η κ. Γιώτα Αντωνοπούλου  ανέλαβαν όχι μόνο να μας ξεναγήσουν στον κόσμο του κινηματογράφου, αλλά να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε μια δική μας ταινία μικρού μήκους με την τεχνική της stop-motion.

To σενάριο βασίστηκε σε απόσπασμα από το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα "Ο Μάγκας".

(Μπορείτε να κατεβάσετε όλο το βιβλίο σε ψηφιακή μορφή εδώ )

Ήρωές μας, εκτός από το Μάγκα, ήταν ο Μήτσος, ο Λουκάς, οι δίδυμες Άννα και Λίζα, ο πατέρας και η "νόστιμη γαλαζομάτα Εγγλεζίτσα" ...

Αφανής πρωταγωνιστής το μαντήλι που κρατούσε η Εγγλεζίτσα, που για τις ανάγκες του έργου μεταμορφώθηκε σε ... χάρτινη σακκούλα.

Αρχικά ο κ. Άγγελος μας γνώρισε βασικές αρχές του κινηματογράφου και στη συνέχεια αφού χωριστήκαμε σε ομάδες, ξεκινήσαμε τις λήψεις στο καταπληκτικό σκηνικό που είχε κατασκευάσει η κ. Γιώτα.

Με μακρινά ή κοντινά πλάνα, με κάμποσες μετακινήσεις πρωταγωνιστών, με διάφορες αλλαγές στη γωνία της λήψης, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε.

Σειρά έχει το μιξάζ και η ταινία είναι έτοιμη.

Μπορείτε να την δείτε ή και να την κατεβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=BM8H_qlukfk&feature=youtu.be

Οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στον κ. Άγγελο και στην κ. Γιώτα, όχι μόνο για την υπέροχη κινηματογραφική εμπειρία που είχαμε, αλλά και για το ότι ήταν και οι χορηγοί της εκδήλωσης.


Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφίών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.