Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Ταξιδεύοντας με τον Τιτανικό

2015-16

Λόγω αυξημένης ζήτησης, το εκπ. πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας με τον Τιτανικό: γνωστές και άγνωστες ιστορίες του πιο διάσημου ναυαγίου όλων των εποχών» θα επαναληφθεί τον Ιανουάριο του 2016.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές της Ε΄ τάξης και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού, καθώς και μαθητές Α΄ και Β΄ Γυμνασίου.

Οι μαθητές θα πάρουν αντίγραφο της κάρτας επιβίβασης του Τιτανικού με το όνομά τους. Για τον καλύτερο προγραμματισμό παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να αποστείλουν με e-mail κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των μαθητών τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την πραγματοποίηση του προγράμματος.

Το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος έχει αναλάβει η εκπαιδευτικός Νίκη Κατσιάπη, Δρ. Παιδαγωγικής.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι περίπου μία ώρα. 

Για κρατήσεις μπορούν οι εκπαιδευτικοί να τηλεφωνούν στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 26210-22762 και 26210-30510 κατά τις ώρες: Τρίτη 12 – 7, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 8 – 2 (κ. Νίκη Κατσιάπη).

 


 

Έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν σε θέματα όπως:

  • Η ασφάλεια στο διαδίκτυο
  • Η υγιεινή διατροφή
  • Η ιστορία του Πύργου και της Ηλείας κ.ά.

 Για τα προγράμματα αυτά θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.