Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Το Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας στη Βιβλιοθήκη μας

Η κυρία Βάσω Συκινιώτη είναι μία εκπαιδευτικός με πολλή αγάπη στη δουλειά της και σπάνιες ευαισθησίες. Αυτή η μεγάλη της αγάπη στους μαθητές την έκανε να αποφασίσει να συνοδεύσει 15 μαθητές από το Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας μαζί με τον κ. Σάββα Σωτηρόπουλο από την άλλη άκρη του Νομού μας με το ΚΤΕΛ (!) . 

Όλοι μαζί, ερευνήσαμε τη στάση μας απέναντι στα social media. Μέσα από γελοιγραφίες, αλλά και πραγματικά περιστατικά που έχουν κατά καιρούς δημοσιυτεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μάθαμε, προβληματιστήκαμε, πήραμε αποφάσεις, γιατί η ζωή και η ασφάλειά μας δεν είναι παίξε - γέλασε!

Στο τέλος οι μαθητές έπαιξαν το επιτραπέζιο παιχνίδι "Σερφάρω με ασφάλεια στο διαδίκτυο" με νικητές τα κορίτσια και σκορ 2-1.

Φεύγοντας, οι μαθητές πήραν ως αφίσες για την τάξη τους, από ένα αναμηνστικό μαγνητάκι με σχετικές γελοιογραφίες και εμείς αποκομίσαμε την πιο καλή εντύπωση για τα υπέροχα παιδιά του Γυμνασίου Ανδρίτσαινας και τους καταπληκτικούς καθηγητές τους ...