Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Φέρομαι υπεύθυνα !

Σήμερα μάθαμε τι σημαίνει υπευθυνότητα!

Η εμψυχώτρια κ. Νίκη Τζίβα, δασκάλα, Master of Education μας διάβασε ένα παραμύθι και είδαμε πώς οι μικρές νεράιδες της ιστορίας μας έμαθαν να είναι υπεύθυνες.

Στη συνέχεια συζητήσαμε για το πώς μπορούμε και εμείς να είμαστε υπεύθυνοι στην καθημερινή μας ζωή.

Έπειτα, χωριστήκαμε σε ομάδες και φτιάξαμε παζλ που μας έδειχναν για ποια πράγματα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι στο σπίτι, στο σχολείο και στο παιχνίδι.

Τέλος, φτιάξαμε ζωγραφιές συνεργατικές! Κάθε παιδί ζωγράφιζε από λίγο στις ζωγραφιές της ομάδας ώστε κάθε ζωγραφιά να έχει στο τέλος την προσωπική πινελιά όλων των μελών της ομάδας!

   

  

  

  

  

Φεύγοντας, όλα τα παιδιά πήραν έναν καλαίσθητο μαγνητάκι - σελιδοδείκτη που έφτιαξε ειδικα΄για το πρόγραμμα η κ. Νίκη Τζίβα.

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά τους τους εθελοντές :

Αναστασία Κώτση

Ιωάννη Γεωργούλη

Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιιδών, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR και την ισχύουσα νομοθεσία