Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Eπίσκεψη 6ου Δ.Σ. Πύργου (ΣΤ΄ τάξη)

Με το 6ο ΔΣ Πύργου έχουμε ιδιαίτερους δεσμούς. Είναι από τους πολύ πιστούς μας φίλους τόσο στα εκπαιδευτικά προγράμματα όσο και στη σελίδα μας στο διαδίκτυο. Τους χαιρόμαστε πάντα όταν έρχονται εδώ, γιατί βλέπουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς που έχει προηγηθεί από τους σπάνιους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο σχολείο.

Γι' αυτό και χαρήκαμε όταν ξαναείδαμε (για 3η φορά φέτος!) τα αγαπημένα μας παιδιά του ΣΤ1 με την επίσης αγαπημένη τους δασκάλα κ. Ευγενία Παπανικολάου στα πλαίσια του προγράμματος "Σερφάρω με ασφάλεια στο διαδίκτυο"

Μέσα από πραγματικές ιστορίες είδαμε επιπόλαιες πράξεις που μπορεί να οδηγήσουν τους αφελείς χρήστες του διαδικτύου σε αληθινές τραγωδίες.

Μάθαμε για τη ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή για tablet και κινητά cyber alert - φύλακα άγγελο των παιδιών σε 24ωρη βάση.

Παίξαμε το επιτραπέζιο παιχνίδι safer internet με ισοπαλία 1-1 μεταξύ κοριτσιών και αγοριών του τμήματος, αλλά ουσιαστική νίκη όλων των παιδών στον κόσμο του διαδικτύου, αφού με αυτό μάθαμε να εφαρμόζουμε του κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Παιδιά σας ευχαριστούμε !

Κυρία Ευγενία σας ευχαριστούμε πολύ !