Οι πόρτες έκλεισαν και το μεγάλο λευκό κερί άναψε…
Και μέσα στη σκοτεινιά της αίθουσας τα παιδιά προσπάθησαν να βρουν τον δολοφόνο του συνταγματάρχη Μπάρτλεϊ με βάση τα στοιχεία που πρόσφερε ο Σέρλοκ Χόλμς στην ιστορία του Κόναν Ντόυλ “‘Ενα μυστικό από το παρελθόν” και άκουσαν με προσοχή την κατάληξη του διηγήματος του Μπραμ Στόκερ “Το στοιχειωμένο σπίτι”.
Κατόπιν περιηγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης, για να εξιχνιάσουν το μυστήριο της εξαφάνισης ενός βιβλίου, λύνοντας γρίφους που τους έδειξαν τη διαδρομή.
Υπό τους ήχους συνθέσεων όπως “Το νησί των νεκρών” του Rachmaninoff, “Το φάντασμα της Όπερας” του Lloyd Webber, “Νύχτα στο φαλακρό βουνό” του Mussorgsky και στο πλαίσιο ενός είδος καταιγισμού ιδεών (brainstorming), κατέγραψαν λέξεις που φαντάστηκαν πως θα μπορούσαν να βρουν σε διηγήσεις μυστηρίου ή/και τρόμου.
Τέλος, έπειτα από την προβολή εικόνων και εξωφύλλων βιβλίων με σχετική θεματολογία, έγιναν για λίγο και τα ίδια τα παιδιά συγγραφείς τέτοιων ιστοριών και, σε ομάδες, ανέλαβαν να ολοκληρώσουν τις δικές τους ιστορίες με παρόμοιο περιεχόμενο.
Στη μία το μεσημέρι και ενώ η καταιγίδα ερχόταν, οι πόρτες άνοιξαν και το λευκό κερί έσβησε…
Κυρίες και κύριοι, αυτές ήταν οι “Ιστορίες μυστηρίου και τρόμου” της Καλοκαιρινής Εκσταρατείας 2016!”
Την οργάνωση, επιμέλεια και παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η κ. Διονυσία Αγγελοπούλου, ψυχολόγος στην εκπαίδευση, την οποία ευχαριστούμε θερμά.

Η αλλοίωση της φωτογραφίας έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ