Ένας λεκές από κάτι υγρό είναι σχεδόν πάντα μπελάς. Όχι όμως και για τους 18 μικρούς μας φίλους που μαζεὐτηκαν το πρωί στη Βιβλιοθήκη για να θαυμάσουν (για άλλη μια φορά!) όσα δημιουργεί η κοινωνική λειτουργός – εκπαιδευτικός – blogger κ. Αριστέα Κουτά.

Στην περίπτωσή μας λοιπόν, οι λεκέδες από διάφορα υγρά έγιναν αρχικά υλικό για ένα παιχνίδι όσφρησης, με τα ανάλογα επιφωνήματα (Ωωωω!, Πωπω! Αχ! Μπλιάχ! Ουου!) και στη συνέχεια μεταμορφώθηκαν σε … έργα τέχνης με την τεχνική “φύσημα με καλαμάκι” και “Διπλωτική ζωγραφική”. Μας άρεσε τόσο, που όταν κοιτάξαμε το ρολόι έδειχνε 12:45 κι εμείς ήμασταν ακόμα απορροφημένοι στις δημιουργίες μας …

Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι μάθαμε ότι δεν χρειάζονται πάντα πινέλα, ξυλομπογιές, ή μαρκαδόροι για να γίνουμε ζωγράφοι, αλλά ούτε και να λερωθούμε!

Κυρία Αριστέα, σας ευχαριστούμε όχι μόνο για αυτά που μας δείξατε, αλλά και για το ότι προσφέρατε αρκετά υλικά για να γίνει η εκδήλωση. Περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη συνάντηση μαζί σας στις 13 Σεπτεμβρίου.


Η αλλοίωση των φωτογραφιών έγινε για την προστασία των δεδεομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ