30 γλυκές φατσούλες από το Νηπιαγωγείο Σιμόπουλου και το Νηπιαγωγείο Εφύρας μας επισκέφθηκαν σήμερα, εγκαινιάζοντας τις εκδηλώσεις  της Βιβλιοθήκης που είναι αφιερωμένες στο βιβλίο με αφετηρία την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Χανε Κρίστιαν Άντερσεν) και κορύφωση την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου, ημέρα που έφυγαν από τη ζωή ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες και ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ). Τα νήπια συνόδευσαν τρεις εκπαιδευτικοί με αξιοθαύμαστη διάθεση για δουλειά μέσα και έξω από την τάξη: η κ. Κατερίνα Τσούβαλη, η κ. Μαρία Ντουντούμη και η κ. Ειρήνη Χειμώνα.

Στην αρχή, είπαμε λίγα λόγια για τη ζωή του μεγαλύτερου παραμυθά του κόσμου, ενώ στο μεγάλο τραπέζι της αίθουσας πολλπλών χρήσεων τα παιδιά μπορούσαν να ξεφυλλίσουν ένα από τα βιβλία του μεγάλου συγγραφέα.

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε το παραμύθι “Η λίμνη των κύκνων” με ταυτόχρονη αφήγηση του παραμυθιού, προβολή αντίστοιχων εικόνων και ακρόαση του ομώνυμου κομματιού του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Η αφήγηση ολοκληρώθηκε με την ιστορία του παραμυθιού, με προβολές από το Μουσείο Τσαϊκόφσκι και επιλεγμένες εικόνες από παραστάσεις (μπαλέτου ή χορογραφία σε πάγο) σε όλο τον κόσμο, θαυμάζοντας την επιδεξιότητα του Ρούντολφ Νουρέγιεφ και άλλων διάσημων χορευτών.

Στη συνέχεια, ακολούθησε αυτοσχεδιασμός από τα νήπια σε μπαλέτο, δραστηριότητες λεπτής κινητικότητας, πρόγευμα και ξενάγηση στους χώρους της Βιβλιοθήκης, με έμφαση στο παιδικό τμήμα.

Τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι, ζωγραφίζοντας και συνθέτοντας ζωγραφιές σε ένα ταμπλό του σχολείου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ