Ο Μύρτιλος σήμερα το πρωί ξύπνησε από τον αιώνιο ύπνο του ανατολικού αετώματος του ναού του Δία στην Ολυμπία, επιβιβάστηκε στον Κωλοσούρτη και παρέα με την απίστευτη ομάδα των παιδιών που συμμετείχαν σήμερα στην εκδήλωση της Βιβλιοθήκης μας, διέσχισαν την ιστορία της περιοχής μας. Οδηγός στο ταξίδι ο κ. Διονύσης Λιανός, φιλόλογος και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, εκπαιδευτικός στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης Γενεύης (Ελβετία) και Βοηθός Εκπαίδευσης στο Lycée de l’Albanais, Rumilly, France.

Αυτή η ιστορία στους πολλούς άγνωστη και στους λίγους ονειρική δεν μπορεί να λείπει από τα μάτια των παιδιών μας.

Από τις καρδιές τους περισσότερο.

Όπως τα κόμιξ που μας κρατούν συντροφιά…

Γι’ αυτό και το κάθε παιδί στη σημερινή δραστηριότητα ανέλαβε να απεικονίσει ένα μνημείο της περιοχής μας σε μορφή κόμικ, με την παρέα πάντα του Μύρτιλου και φυσικά του ιδίου.

Η Αγία Κυριακή, το Θέατρο Απόλλων, η Δημοτική Αγορά, οι αποθήκες Σταφίδας στο Κατάκολο, η αρχαία Ήλιδα ήταν μόνο μερικά από όσα ξεχωρίσαμε.

Μα αξίζει να σταθούμε σε δύο σχέδια που ελπίζουμε να αποτελέσουν εφαλτήριο για ένα άλλο μέλλον των παιδιών μας: αναπαράσταση των αρχαίων Λετρίνων και αναπαράσταση του πύργου στο επαρχείο!!!

Συγχαρητήρια σε αυτούς τους μικρούς Πυργιώτες και καλό αύριο με την καρδιά μας πάντα στον Πύργο.


Η αλλοίωση των φωτογραφιών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ