2015-16

Με την ευκαιρία της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου (9 Φεβρουαρίου 2016), για όσα σχολεία επιθυμούν να επισκεφθούν τη Βιβλιοθήκη το Φεβρουάριο 2016, υπάρχει η δυνατότητα εκτός από την ξενάγηση στους χώρους της Βιβλιοθήκης, να συμμετέχουν οι μαθητές στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σερφάρω με ασφάλεια στο διαδίκτυο».

Θα γίνει παρουσίαση με αναφορές σε πραγματικά περιστατικά που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας και στη συνέχεια μαζί με τους μαθητές θα δημιουργήσουμε τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Τέλος, όλοι μαζί θα παίξουμε το επιτραπέζιο παιχνίδι «Ασφαλές Διαδίκτυο».

Το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος έχει αναλάβει η εκπαιδευτικός Νίκη Κατσιάπη, Δρ. Παιδαγωγικής.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού, καθώς και Α΄ Γυμνασίου (όχι περισσότεροι  από 25 μαθητές την ίδια ώρα).

Η διάρκεια του προγράμματος είναι περίπου μιάμιση ώρα. 

Για κρατήσεις μπορούν οι εκπαιδευτικοί να τηλεφωνούν στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 26210-22762 και 26210-30510 κατά τις ώρες: Τρίτη 12 – 7, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 8 – 2 (κ. Νίκη Κατσιάπη).


Το Μάρτιο και τον Απρίλιο έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχα τα εκπαιδευτικά προγράμματα:

  • Γνωρίζω την ιστορία της πόλης του Πύργου μέσα από τους δρόμους και τις πλατείες του (από Δ΄ Δημοτικού)
  • Η μυστική συνταγή για να γίνεις δυνατός (Γ΄ Δημοτικού)

Για τα προγράμματα αυτά θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.