01Σεπτέμβριος2020

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Ηλεία | Ηλεία Ενημέρωση | Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου: Προλαβαίνουμε τα ατυχήματα! [PHOTOS]

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου: Προλαβαίνουμε τα ατυχήματα! [PHOTOS]

Η 1η ΤΟΜΥ Πύργου,

στο πλαίσιο των καλοκαιρινών προγραμμάτων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου παρουσίασε στις 2 Ιουλίου 2019, το θέμα “Πρόληψη Ατυχημάτων”. Η παρουσίαση είχε σκοπό την παρατήρηση, τη συνειδητοποίηση και επίγνωση των κινδύνων στους χώρους συναναστροφής και διαβίωσης των παιδιών, την καλλιέργεια κριτικής αντιμετώπισης ώστε να προκύψουν προτάσεις από τα ίδια τα παιδιά σχετικά με τους τρόπους πρόληψης ατυχημάτων, την αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς για προσωπική ασφάλεια και αποφυγή ατυχημάτων.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την ανάλυση των διάφορων ειδών ατυχημάτων από τις Εμψυχώτριες κα Ρεβέκα Κολλιοπούλου, Επισκέπτρια Υγείας της 1ης ΤΟΜΥ Πύργου και την κα Αθηνά Αρβανιτάκη, Επισκέπτρια Υγείας του Κ.Υ. Πύργου και περιείχε διαλόγους μεταξύ των Εμψυχωτριών, ώστε να κρατά το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο και ακολούθησαν δραστηριότητες επέκτασης του θέματος.

Οι δραστηριότητες επέκτασης περιλάμβαναν:
α) Τη ζωγραφική σε φύλλο εργασίας των αριθμών έκτακτης ανάγκης, ώστε να τους απομνημονεύσουν τα παιδιά

β) τη δημιουργία ενός κολάζ με κάρτες επιλογής σωστής ή λάθους συμπεριφοράς για την πρόληψη ατυχημάτων.

Στο τέλος, δόθηκαν στα παιδιά αναμνηστικά, αυτοκόλλητα και φυλλάδια του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την πρόληψη ατυχημάτων.

Το ενδιαφέρον των παιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης ήταν αμείωτο με διάθεση για συμμετοχή και πολλές ερωτήσεις.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές:

Φωτεινή Παρασκευοπούλου

Ανδρέα Λαμπρόπουλο και

Έφη Νικολακοπούλου για την πολύτιμη βοήθειά τους

07 16

18 5

myILIAnews.gr

Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myilianews.gr είναι μέλος του Online Media

Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

emedia

Το myILIAnews.gr στα Social!