01Σεπτέμβριος2020

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Ηλεία | Ηλεία Ενημέρωση | Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου: Φως- το ταξίδι και τα μυστικά του

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου: Φως- το ταξίδι και τα μυστικά του

Στις 16 Ιουλίου

, ένα συννεφιασμένο καλοκαιρινό πρωινό, ακολουθήσαμε το φως στο ταξίδι του και προσπαθήσαμε να ανακαλύψουμε κάποια από τα μυστικά του.

Οδηγοί στο ταξίδι μας αυτό ήταν τρεις καταξιωμένοι εκπαιδευτικοί, όχι μόνο με αυξημένα τυπικά προσόντα, μα -κυρίως- με αγάπη και μεράκι για τη δουλειά που κάνουν:

  • ο κ. Άρης Ταυλόπουλος, φυσικός Master of Science
  • η κ. Γιούλα Καλδή, φυσικός Master of Science και
  • ο κ. Στέλιος Γιαννακέας, φυσικός συνεργάτης του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών.

Χρησιμοποιώντας καθρέφτες, πρίσματα, δίσκους cd, φακούς laser, οπτικές ίνες μελετήσαμε την ανάκλαση, τη διάθλαση και τη διάχυση του φωτός.

Παρατηρήσαμε την ανάλυση του λευκού φωτός στα χρώματά του και με το δίσκο του Νεύτωνα “ανακατέψαμε” πάλι τα χρώματα και συνθέσαμε λευκό φως.

Με ένα πρόπλασμα οφθαλμού είδαμε την εσωτερική δομή του οργάνου της όρασης και πώς σχηματίζονται τα είδωλα των αντικειμένων σε αυτό. Εξηγήσαμε τη μυωπία και την πρεσβυωπία και πώς διορθώνται με γυαλιά όρασης.

Τέλος, παίξαμε με οφθαλμαπάτες: εξαφανίσαμε ποτήρι και γυάλινη ράβδο, “πολλαπλασιάσαμε” τα χρήματά μας, είδαμε “άπειρα” είδωλα, δώσαμε συμβουλές για ψάρεμα με καμάκι, αντιστρέψαμε βέλη κοιτώντας τα μέσα από ένα δοκιμαστικό σωλήνα με νερό. Όλα αυτά δεν είναι μαγικά, είναι απλά Φυσική.

Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους:

τον κ. Ηλία Καλογήρου, υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Ηλείας
τον Ανδρέα Λαμπρόπουλο
τη Μαριλία Μπ.
τον Μιχαήλ Αλ.

0 18

1 2

5-6

20 1-1

21 2

39 0

myILIAnews.gr

Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myilianews.gr είναι μέλος του Online Media

Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

emedia

Το myILIAnews.gr στα Social!