Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Επίσκεψη 1ου ΔΣ Πύργου Ε2

Η κ. Βάνα Κυριακοπούλου και η κ. Τόνια Χαντζή δύο ακούραστες εκπαιδευτικοί συνόδευσαν στις 16/3/2018 τα απίθανα παιδιά του Ε2 από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου στη Βιβλιοθήκη μας, με αφορμή την εκτενή αναφορά του βιβλίου της Γλώσσας Ε΄ Δημοτικού στη Δ. Κ. Βιβλιοθήκη Πϋργου. Οι μαθητές με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν προβολή σχετικά με την ιστορία της ΒΙβλιοθήκης, τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Χριστόπουλο και τους μεγάλους δωρητές Τάκη Δόξα, καθώς και τις δυνατότητες που προσφέρει η Βιβλιοθήκη σε όλα τα μέλη της. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες (συναρμολόγηση παζλ με θέματα φιλαναγνωσίας) και περιηγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης.   


Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών έγινε για την προστασία των δεδομένω νπροσωπικού χαρακτήρα των μαθητών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.