Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Επίσκεψη 6ου Δημοτικού Σχολείου (ΣΤ2)

Με το αγαπημένο τμήμα της κ. Διονυσίας Κωβαίου, το ΣΤ2, είχαμε γνωριστεί πριν μήνες στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που αναφερόταν στον Τιτανικό. Επιπλέον, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εικόνες από δραστηριότητές τους, που κατά καιρούς ανεβάζει στο διαδίκτυο η κ. Διονυσία.  Γι' αυτό και χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν τους ξαναείδαμε να έρχονται στη Βιβλιοθήκη στα πλαίσια του προγράμματος "Σερφάρω με ασφάλεια στο διαδίκτυο"

Μέσα από πραγματικές ιστορίες είδαμε επιπόλαιες πράξεις που μπορεί να οδηγήσουν τους αφελείς χρήστες του διαδικτύου σε αληθινές τραγωδίες.

Μάθαμε για τη ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή για tablet και κινητά cyber alert - φύλακα άγγελο των παιδιών σε 24ωρη βάση.

Παίξαμε το επιτραπέζιο παιχνίδι safer internet με νίκη - θρίλερ ρων κοριτσιών 1-0 επί των αγοριών του τμήματος, αλλά ουσιαστική νίκη όλων των παιδών στον κόσμο του διαδικτύου, αφού με αυτό μάθαμε να εφαρμόζουμε του κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Παιδιά σας ευχαριστούμε !

Κυρία Διονυσία σας ευχαριστούμε πολύ !

ΥΓ. Κάτι σας χρωστάμε, θα το έχετε σύντομα ...