Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης μας, αφηγούνται την ιστορία της Ηλείας

2015-16

Με πηγές τα βιβλία που αναφέρονται στην τοπική μας ιστορία, έχει σχεδιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης διηγούνται την ιστορία της Ηλείας». Το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος έχει αναλάβει η εκπαιδευτικός Νίκη Κατσιάπη, Δρ. Παιδαγωγικής.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου (όχι περισσότεροι  από 25 μαθητές την ίδια ώρα).

Οι μαθητές θα πάρουν στο τέλος του προγράμματος ένα σελιδοδείκτη – έκπληξη. Για τον καλύτερο προγραμματισμό παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να αποστείλουν με e-mail κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των μαθητών τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την πραγματοποίηση του προγράμματος.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι περίπου 90 λεπτά. Το κόστος συμμετοχής είναι 0,30 € ανά μαθητή και αντιστοιχεί στην αξία των αναλώσιμων υλικών που απαιτούνται για την πραγματοποίηση του προγράμματος.

Για κρατήσεις μπορούν οι εκπαιδευτικοί να τηλεφωνούν στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 26210-22762 και 26210-30510 κατά τις ώρες: Τρίτη 12 – 7, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 8 – 2 (κ. Νίκη Κατσιάπη).

Μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Για το πρόγραμμα αυτό θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.