Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Τιμητική εκδήλωση για τους Βάσο Μικελόπουλο, Στάθη Δάγλαρη και Γιάννη Κλουκίνα

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 η Βιβλιοθήκη μας τίμησε τρεις σημαντικούς ανθρώπους που προσέφεραν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο στον πολιτισμό του τόπου μας.

Ο Βάσος Μικελόπουλος, ο Στάθης Δάγλαρης και ο Γιάννης Κλουκίνας ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδυάς, μιας βραδυάς γεμάτη νοσταλγία και όμορφες αναμνήσεις στην κατάμεστη αίθουσα του ισογείου.

Για τους τιμώμενους μίλησαν ο Διονύσιος Τραμπαδώρος, οικονομολόγος - ιστορικός, ο Αυγέρης Αναστασόπουλος Φιλόλογος και ο Αθανάσιος Θ. Φωτόπουλος Ιστορικός-καθηγητής Πανεπιστημίου. Κείμενα από τα έργα των συγγραφέων διάβασε ο Γιάννης Μανώλης, μέλος της Θεατρικής Ομάδας Πύργου.

Ευχαριστούμε την εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" και ιδιαίτερα το δημοσιογράφο Γιώργο Γουβιά για τη δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης και την εξαιρετικά όμορφη παρουσίαση στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Διαβάστε το εκτενές ρεπορτἀζ του Γιώργου Γουβιά με πλούσιο υλικό και φωτογραφίες. στη διεύθυνση http://www.patrisnews.com/dimosia-kentriki-vivliothiki-pyrgou-timise-mikelopoulo-daglari-ke-kloukina/


Δείτε επίσης το βίντεο που ετοιμάστηκε ειδικά για την εκδήλωση για τους τρεις τιμώμενους της εκδήλωσης στη διιεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=xYGoyJMAt9k&feature=youtu.be