Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, ΣΤ΄ τάξη: μαθητές για μίμηση

Χθες Τρίτη, 31/10/2017 το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου μας επεφύλαξε δυο όμορφες εκπλήξεις.

Η πρώτη μας ήλθε εσώκλειστη σε έναν φάκελο με τα στοιχεία του σχολείου. 

Τα παιδιά του ΣΤ2 με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Ευγενίας Παπανικολάου σε συνέχεια των δραστηριοτήτων που έκαναν στη Βιβλιοθήκη για το '40, έψαξαν και βρήκαν όλους τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, τα μνημεία και τα πρόσωπα (μυθολογικά ή ιστορικά) που εικονίζονται στα Κατοχικά χαρτονομίσματα. Ύστερα βρήκαν πληροφορίες για το καθένα από αυτά, τα έγραψαν σε πολύχρωμα χαρτάκια και μας τα έστειλαν. Παιδιά είστε αξιέπαινα !

 

Η δεύτερη έκπληξη μας ήλθε ... αυτοπροσώπως.

Γύρω στις 5 το απόγευμα,  δέκα μαθητές (!) από το ΣΤ1 ήλθαν με τους γονείς τους και τη δασκάλα τους κ. Κατερίνα Μπελελή, για να γίνουν μέλη της Βιβλιοθήκης και να αποκτήσουν όλα τα δικαιώματα των αναγνωστών, όπως δανεισμό 5 βιβλίων ανά μήνα, δωρεάν χρήση ΗΥ και wifi κ.ά.

Παιδιά, ευχόμαστε η αγάπη σας στη γνώση και το βιβλίο που σας καλλιέργησε η καλή σας δασκάλα και οι γονείς σας, να ανοίξουν μεγάλους ορίζοντες στη ζωή σας!