Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα σχολείο που ξεχωρίζει. Έχουμε πολλούς λόγους να το αγαπάμε ιδιαίτερα: για το πείσμα και την επιμονή των μαθητών του, προκειμένου να κατακτήσουν τους στόχους τους, αλλά και για την αγάπη και τη διάθεση προσφοράς των εκπαιδευτικών.

Χθες, Τρίτη 24/10/2017 ώρα 5 το απόγευμα, την ώρα που κάποιοι κοιμούνται ή ξεκουράζονται νωχελικά στον καναπέ του σπιτιού η Βιβλιοθήκη μας γέμισε από τους μαθητές του ΣΔΕ παρέα με το Διευθυντή του σχολείου κ. Δημήτρη Αγγελόπουλο, τη δραστήρια φιλόλογο κ. Βάσω Διαμαντοπούλου, η οποία είχε και την ιδέα της επίσκεψης, τον υποδιευθυντή του σχολείου κ. Βασίλη Καρβουνιάρη και τον κ. Βασίλη Ηλιόπουλο φυσικό.

Η κ. Διαμαντοπούλου αρχικά αναφέρθηκε στην παγκόσμια ημέρα του ΟΗΕ (24 Οκτωβρίου) και στη συνέχεια γνωρίσαμε γνωστές και άγνωστες ιστορίες με πρωταγωνίστριες γυναίκες την εποχή του ’40, χαζέψαμε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της εποχής. Ξεφυλλίσαμε βιβλία για τον Πόλεμο, την Κατοχή και την Αντίσταση και είδαμε τη συλλογή χαρτονομισμάτων της Κατοχής.

Φεύγοντας πήραν όλοι ως ενθύμιο ένα αντίγραφο του μεγαλύτερου σε ονομαστική αξία ελληνικού χαρτονομίσματος, των 200.000.000 δρχ. και ένα αντίτυπο του βιβλίου του Γιάννη Νικολόπουλου “Ο Πύργος της Κατοχής” για τη Βιβλιοθήκη του σχολείου. 

Χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν στο τέλος αρκετοί μαθητές πήραν κάρτα μέλους βιβλιοθήκης και δανείστηκαν βιβλία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ