Ένα πινέλο σύρθηκε πάνω σε ένα κομμάτι καμβά και άφησε πίσω του ένα σημάδι που μαζί με άλλες πινελιές έμελαν να γίνει το διασημότερο έργο ενός μεγάλου μουσείου, του Λούβρου.

Ο λόγος σήμερα για την περίφημη La Gioconda ή Μόνα Λίζα του μεγάλου Leonardo da Vinci. Εμψυχώτρια της σημερινής εκδήλωσης ήταν η κ. Νίκη Κατσιάπη, εκπαιδευτικός ΠΕ04, με σπουδές στη Σχολή Ζωγραφικής και Αγιογραφίας Ι. Μ. Πειραιά, καθώς και στη Σχολή Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας, MEd – PhD. Μέσα από ένα παιχνίδι μάθαμε πολλά και παράξενα για τη ζωή και το έργο του, καθώς και για το Μουσείο του Λούβρου.

Στη συνέχεια πήραμε παστέλ, ξυλομπογιές και μαρκαδόρους και ζωγραφίσαμε ο καθένας τη δική του Μόνα Λίζα, μιμούμενοι γνωστούς Έλληνες και ξένους ζωγράφους. Υπογράψαμε τα έργα μας όπως ο Λεονάρντο: γράφοντας κατοπτρικά και χρησιμοποιώντας τη γραμματοσειρά που μιμείται το γραφικό του χαρακτήρα και πήρε το όνομά του (Leonardo). Όλη την ώρα η αίθουσα είχε γεμίσει με τις υπέροχες μελωδίες από το έργο “Το χαμόγελο της Τζοκόντα” του μεγάλου συνθέτη Μάνου Χατζηδάκη.

Τελειώνοντας φτιάξαμε ένα παζλ αντίγραφο του διάσημου έργου που κοσμεί από σήμερα τη Βιβλιοθήκη και φεύγοντας γευτήκαμε -τι άλλο;- ένα σοκολατάκι Gioconda που μας πρόσφεραν τα

Εργαστήρια Ιατρικών Αναλύσεων

Νικόλαος Δ. Καραμάνης, Πυρηνικός Ιατρός

Χριστίνα Χαριτίδου – Καραμάνη, Ιατρός Βιοπαθολόγος, Μικροβιολόγος, ΜD – PhD

Κολοκοτρώνη 1, ΠΥΡΓΟΣ, Τηλ. 2621081371 – 2621020377

Γαλαναίων 1 (πλησίον ΕΛΤΑ), ΓΑΣΤΟΥΝΗ, Τηλ. 2623034070


Ορισμένες φωτογραφίες αλλοιώθηκαν για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ