Είμαστε περήφανοι που ζούμε στην Ηλεία!

Περηφάνια ήταν το συναίσθημα που πλημμύρισε τους/ις εκπαιδευόμενους/ες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στη Βιβλιοθήκη μας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Οι δρόμοι και πλατείες αφηγούνται την ιστορία της Ηλείας”.

Τους εκπαιδευόμενους συνόδευσαν η κ. Βάσω Διαμαντοπούλου, (ΠΕ02) διδάσκουσα στο μάθημα Γραμματισμός στην Ελληνική Γλώσσα και αγαπημένη φίλη της Βιβλιοθήκης, η οποία είχε και την πρωτοβουλία της επίσκεψης, η κ. Μπουροπούλου Νικολία (ΠΕ86) Διευθύντρια, ο κ. Χρήστος Αλποχωρίτης (ΤΕ16) διδάσκων του μαθήματος Πολιτισμική και Αισθητική Αγωγή, η κ. Γιαννακοπούλου Βάσω, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, ο κ. Καρδαράκος Γρηγόρης (ΠΕ03) διδάσκων του μαθήματος Αριθμητικός Γραμματισμός, η κ. Νικολούτσου Πελαγία (ΠΕ88.01) διδάσκουσα του μαθήματος Περιβαλλοντικός Γραμματισμός και η κ. Παντή Λαμπρινή (ΠΕ78) διδάσκουσα του μαθήματος Κοινωνικός Γραμματισμός.

Οι υπάλληλοι της Βιβλιοθήκης Κατερίνα Σίψα, Νεκτάριος Ασπρούκος, Βασίλης Σπανόπουλος και Μπάμπης Αντωνόπουλος ετοίμασαν κατάλληλα την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και υποδέχθηκαν εγκάρδια τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτικούς, ετοιμάζοντας ένα κέρασμα με καφέ και cookies.

Στη συνέχεια η Διευθύντρια άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι του μύθου και της Ιστορίας της Ηλείας, με αφορμή ονόματα οδών και πλατειών της πόλης μας. Το μύθο του Αλφειού και της Αρέθουσας, ο οποίος μέσω της τέχνης έχει γνωστός σε όλο τον κόσμο. Τον μύθο του Ιφίτου, του Μύρτιλου, αλλά και την ιστορία του Κόροιβου, του πρώτου Ολυμπιονίκη. Εξήγησε πώς πήρε το όνομά της η πόλη μας και γιατί ο άγιος Χαράλαμπος είναι πολιούχος. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συμβολή της Ηλείας στην επανάσταση του 1821, μέσα από τα λόγια των πρωταγωνιστών της. Συγκίνηση προκάλεσε η περιγραφή της δράσης και του μαρτυρίου του Μητροπολίτη Ωλένης Φιλαρέτου.

Στη συνέχεια έγινε λόγος για την τεράστια οικονομική και πνευματική ανάπτυξη της πόλης, χάρη στη σταφίδα το “μαύρο χρυσό”. Οι εκπαιδευόμενοι εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από τη δράση του Μίλτωνα Ιατρίδη, του κυνερνήτη του θρυλικού υποβρυχίου “Παπανικολής” τα Χριστούγεννα του 1940, του δήμαρχου Τάση Καζάζη κατά τη διάρκεια της Κατοχής, του Μητροπολίτη Ηλείας Αντωνίου και τέλος, τον αντιδιδακτορικό αγώνα του Σάκη Καράγιωργα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και την προσφορά αναμνηστικών σελιδοδεικτών.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Δρόσο Κονδύλη, ο οποίος εργάζεται εθελοντικά στη Βιβλιοθήκη μας από τον Ιανουάριο του 2022, καθώς και την εκπαιδευτικό κ. Νικολία Μωραΐτη για τις όμορφες φωτογραρφίες που τράβηξε.

Είμαστε περήφανοι που ζούμε στην Ηλεία!

Είμαστε περήφανοι που ζούμε στην Ηλεία!
Είμαστε περήφανοι που ζούμε στην Ηλεία!
Είμαστε περήφανοι που ζούμε στην Ηλεία!

ΣΧΕΤΙΚΑ