Επίσκεψη 3ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου (Ε΄ τάξη)

Η Άνοιξη μας έκανε ποδαρικό με τον πιο όμορφο τρόπο !

26 μαθητές της Ε΄ τάξης από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου μας επισκέφθηκαν στο πλαίσιο διασχολικού προγράμματος και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης μας αφηγούνται την ιστορία της Ηλείας”. Τα παιδιά συνόδευσαν οι αγαπημένες τους δασκάλες Έφη Κατσιγιάννη και Ζωή Ξένου.

Με αρκετή όρεξη για την ιστορία του τόπου μας οι μαθητές ταξίδεψαν στα βάθη των χρόνων και στα πέρατα της γης παρέα με τα πρόσωπα που αποτέλεσαν σταθμούς στη Μυθολογία και την Ιστορία της Ηλείας. Εντυπωσιάστηκαν από την αιώνια αγάπη του Αλφειού και της Αρέθουσας, από τις πονηριές του Μύρτιλου, από τη σεμνότητα του Κόροιβου, από την φιλοπατρία του Ίφιτου και του Τσερνωτά, από το μαρτύριο του Μητροπολίτη Ωλένης Φιλάρετου, από τη γενναιότητα του Σισίνη και του Κρεστενίτη, από τη γενναιότητα και το πνεύμα αυτοθυσίας του Μίλτωνα Ιατρίδη, του Καζάζη και του Μητροπολίτη Ηλείας Αντωνίου και θαύμασαν την ανιδιοτέλεια και φιλοπατρία του Σάκη Καράγιωργα.

Μετά την προβολή ξεναγήθηκαν στους χώρους της ΒΙβλιοθήκης και αγνάντεψαν τον Πύργο από ψηλά. Φεύγοντας πήραν το σελιδοδείκτη με το οδοδείκτη – έκπληξη και αρκετές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για να συνεχιστεί το πρόγραμμα στην τάξη …

Επίσκεψη 3ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου (Ε΄ τάξη)

Επίσκεψη 3ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου (Ε΄ τάξη)

ΣΧΕΤΙΚΑ