Τρεις μέρες στη Βιβλιοθήκη μας με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Δυο σημαντικά σεμινάρια για ενήλικες πραγματοποιήθηκαν για εκπαιδευτικούς στη Βιβλιοθήκη μας στις 4,5 και 6 Δεκεμβρίου και είχαν μεγάλη επιτυχία.

Κινηματογράφος και μουσική
Ένα σεμινάριο που επιχειρεί να προσεγγίσει τη λειτουργία και τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο, μέσα από απλές έως και πολυσύνθετες επιλογές -ως παραδείγματα- από την ιστορία του. Πώς επιδρά η μουσική στον θεατή; Είναι απαραίτητη η μουσική επένδυση σε μια ταινία; Ποια είναι τα είδη της μουσικής στον κινηματογράφο; Ποια είναι τα πιο χαρακτηριστικά “ζευγάρια” σκηνοθετών-συνθετών; Ένα ταξίδι στη μαγική σχέση μουσικής και κινηματογράφου από την εποχή του βωβού μέχρι σήμερα, που δεν προϋποθέτει ειδικές μουσικές ή κινηματογραφικές γνώσεις.
Υπεύθυνος εργαστηρίου: Κώστας Κωνσταντινίδης

Το δεντρόσπιτο
12+1 ζωάκια, 12+1 μικρές ιστορίες και απλά τραγουδάκια για 12+1 δικαιώματα των παιδιών, μαζί με προτάσεις για παιδαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και οργάνωση συνελεύσεων στην τάξη. Το νέο παιδαγωγικό υλικό της ΠΡΩΤΑ.12 «Το Δεντρόσπιτο με τα Ζωάκια των Δικαιωμάτων», αποσκοπεί στο να εξοικειώσει με βιωματικό και ευχάριστο τρόπο μαθήτριες και μαθητές προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με τα δικαιώματα του παιδιού, επιχειρώντας να συνδυάσει τη βιωματική κατανόηση της έννοιας των δικαιωμάτων με την προαγωγή της συμμετοχής των παιδιών σε διεργασίες διαλόγου και λήψης αποφάσεων για την κοινότητά τους. Στο βιωματικό εργαστήρι παίζουμε, παρέα με τα ζωάκια, με επιλεγμένα δικαιώματα, κάνουμε συνέλευση, φανταζόμαστε πώς μπορεί να συνδεθεί το «Δεντρόσπιτο» με το μάθημα και άλλες εκπαιδευτικές δράσεις.  
Υπεύθυνοι εργαστηρίου: Γιώργος Μόσχος, Ματούλα Παπαδημητρίου, μέλη της Πρωτοβουλίας για το Άρθρο 12 (ΠΡΩΤΑ.12)

ΣΧΕΤΙΚΑ