Επιτέλους! Η σταδιακή άρση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού άρχισε να μας φέρνει επισκέψεις σχολείων στη Βιβλιοθήκη μας. Ποδαρικό μάς έκανε μια σούπερ εκπαιδευτικός μαζί με τα απίθανα παιδιά της. Μιλάμε για το 13ο Νηπιαγωγείο Πύργου και την κ. Μαρία Ηλιοπούλου, μια νηπιαγωγό με απίστευτη όρεξη, μεράκι, αγάπη για το βιβλίο και φυσικά ατέλειωτη αγάπη για τα ζουζούνια της!

Μας επισκέφθηκαν την Τετάρτη 11 Μαΐου και γέμισε η Βιβλιοθήκη χαρές και γέλια. Τα παιδιά συνόδευσαν οι φύλακες άγγελοι του σχολείου τους: η κ. Γαλήνη, η κ. Αιμιλία, η κ. Νίκη, η κ. Χρύσα και ο κ. Θανάσης.

Τα παιδιά υποδέχθηκαν η διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί κ. Μπάμπης Αντωνόπουλος και κ. Βασίλης Σπανόπουλος. Στην αρχή παίξαμε το παιχνίδι Γνωρίζω τους κανόνες της βιβλιοθήκης. Τα χειροκροτήματα, τα γέλια και τα επιφωνήματα ακούγονταν ως τους πάνω ορόφους!

Ύστερα η κ. Μαρία μοίρασε ολοκαίνουρια βιβλία της Βιβλιοθήκης για να τα ξεφυλλίσουν. Η ώρα όμως πέρασε σύντομα και το στομάχι άρχισε να διαμαρτύρεται. Έτσι στο πι και φι άπλωσαν τα παιδιά στα τραπεζάκια του υπαίθριου αναγνωστηρίου το δεκατιανό τους και έφαγαν.

Τώρα σειρά είχε το παζλ. Όλοι μαζί έφτιαξαν ένα παζλ με θέμα σχετικό με την φιλαναγνωσία, βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες και φεύγοντας δανείστηκαν αρκετά παιδικά βιβλία, με την υπόσχεση πως θα ξανάλθουν με τους γονείς τους για να γίνουν μέλη της βιβλιοθήκης και να πάρουν ένα δώρο!

Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

ΣΧΕΤΙΚΑ