Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου ιδρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 από όμιλο επιφανών Πυργίων πολιτών, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και με πυρήνα των πρώτων συλλογών βιβλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιων και ομογενών.

Επίσκεψη 7ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου (Ε1 τάξη)

Ο κ. Σπύρος Λαμπρόπουλος είναι ένας πολύ τυχερός εκπαιδευτικός, αφού έχει για μαθητές τα 23 ζουζουνάκια της Ε΄1 τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. Αλλά και τα ζουζουνάκια είναι εξίσου τυχερά, αφού έχουν για δάσκαλο έναν άνθρωπο που αγαπάει τόσο τα παιδιά!

Μας επισκέφθηκαν την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου με την αφορμή της αναφοράς του βιβλίου της Γλώσσας Ε΄ Δημοτικού στη Βιβλιοθήκη μας. Με τη βοήθεια παρουσίασης powerpoint έμαθαν την ιστορία της Βιβλιοθήκης, για τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, τους μεγάλους ευεργέτες Τάκη Δόξα και Στέφανο Στεφανόπουλο, καθώς και τα δικαιώματα που έχουν όσοι γίνονται μέλη της Βιβλιοθήκης.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης, βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες και επισκέφθηκαν το παιδικό/εφηβικό τμήμα όπου ξεφύλλισαν, χάζεψαν ένα σωρό βιβλία που βρήκαν ενδιαφέροντα.

Φεύγοντας, πήραν μαζί τους δυο παζλ με θέματα φιλαναγνωσίας για να το συναρμολογήσουν στο σχολείο και να διακοσμήσουν την τάξη τους.