Αληθινοί ήρωες!

Στις 24 Μαρτίου, παραμονή της επετείου της Εθνεγερσίας γνωρίσαμε μαζί με αγαπημένους φίλους της Βιβλιοθήκης τους αληθινούς ήρωες. Για να είμαστε ειλικρινείς, γνωρίσαμε τους ήρωες σε κάποιους άλλους ήρωες.

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Το πρωινό τμήμα από το ΚΔΑΠ ΑμεΑ “Διάπλασις” επισκέφθηκε τη Βιβλιοθήκη μας, με σκοπό να περάσουμε δημιουργικά, μαθαίνοντας άγνωστες πτυχές γνωστών ηρώων του 1821. Έτσι, οι ήρωες της Επανάστασης συνάντησαν τους ήρωες του σήμερα, που δεν δίνουν αγώνα με χατζάρια και σπαθιά, αλλά με την σκληρή και αμείλικτη καθημερινότητα.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί και υπόλοιπο προσωπικό:

Κωνσταντίνα Φαμέλου
Ελένη Χασομέρη
Αθανάσιος Κατσιρόπουλος
Περιστέρα Σοφιανοπούλου
Μαρία Μοσχούλα
Αλίκη Τσιφτσοπούλου

Στην αρχή οι μαθητές μας προσέφεραν μια δική τους δημιουργία που έκαναν με τη βοήθεια της εικαστικού του ΚΔΑΠ κ. Αλ. Τσιφτσοπούλου. Ύστερα η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης με τη βοήθεια παρουσίασης μίλησε στα παιδιά για τη συμβολή της Ηλείας στην έκβαση της Επανάστασης και για άγνωστες πτυχές των ηρώων μας.

Αληθινοί ήρωες!

Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε δυο ομάδες και με βοηθό το βιβλίο “Αληθινοί ήρωες” (εκδ. Έαρ) παίξαμε ένα παιχνίδι που δημιουργήθηκε ειδικά για την επίσκεψη αυτή. Ήταν ένα παιχνίδι ερωτήσεων και κάθε μια από τις δύο ομάδες έπρεπε να ψάξει στο βιβλίο για να βρει την απάντηση και στη συνέχεια να κολλήσει τις αντίστοιχες κάρτες.

Αληθινοί ήρωες!
Αληθινοί ήρωες!
Αληθινοί ήρωες!

Μάθαμε παίζοντας
– ποιου ήρωα το όνομα είναι σταθμός στο Παρίσι
– ποια ηρωίδα γεννήθηκε σε … φυλακή
– ποιος μεγάλος αγωνιστής είχε δώσει στα παιδιά του αρχαιοελληνικά ονόματα
– ποιος κορυφαίος δάσκαλος του Γένους έχτισε εκατοντάδες σχολεία και άλλα πολλά.

Αληθινοί ήρωες!
Αληθινοί ήρωες!
Αληθινοί ήρωες!

Όταν το παιχνίδι τέλειωσε, ξεναγηθήκαμε στους χώρους της Βιβλιοθήκης, βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες και πήραμε ένα σνακ στο υπαίθριο αναγνωστήριο.

Αληθινοί ήρωες!

Οι μαθητές θέλησαν να συνεχίσουμε τα παιχνίδια κι έτσι σειρά στις δραστηριότητες είχε ένα παζλ φτιαγμένο με την εικόνα εξωφύλλου του βιβλίου.

Αληθινοί ήρωες!

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η επίσκεψη μας περίμενε μια έκπληξη εκ μέρους της κόρης μιας εκ των εργαζομένων που ήλθε να βοηθήσει ! Το εκπληκτικό ήταν ότι δεν ήλθε μόνη της. Είχε μαζί της τρεις συμμαθήτριές της, που μετά τη γιορτή του σχολείου τους, αντί για την καθιερωμένη επίσκεψη στις καφετέριες της πόλης, εκείνες ήλθαν στη Βιβλιοθήκη! Μιλάμε για τη Ζωή Ασημ., τη Νικόλ Γιανν., την Ιουστίνη Κλαυδ. και την Ευφηλία Μαν. (με αλφαβητική σειρά).

Η επίσκεψη του ΚΔΑΠ έκλεισε με αναμνηστικά δώρα εκ μέρους της Βιβλιοθήκης σε όλους τους μαθητές.

Αγαπημένα μας παιδιά, σας περιμένουμε ξανά! Να ξέρετε ότι είμαστε κοντά σας, δίπλα σας στον αγώνα που δίνετε καθημερινά. Στα μάτια μας είστε οι αληθινοί ήρωες του σήμερα!

Η μερική απόκρυψη των επωνύμων των μαθητριών και η θόλωση των προσώπων έγινε για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ