Εκπαιδευτικοί διαμάντια στη βιβλιοθήκη μας

Στο Δημοτικό Σχολείο Βουνάργου υπηρετούν εκπαιδευτικοί διαμάντια! Δεν είναι υπερβολή αυτό, αφού απλούστατα οι πράξεις τους το επιβεβαιώνουν.
Ένα διαμάντι από αυτά, η κ. Γεωργία Γιάνναρου προετοίμαζε από καιρό την επίσκεψη δύο τάξεων στη βιβλιοθήκη. Δύο τάξεις όμως δεν χωράνε με τίποτα στην αίθουσα εκδηλώσεων. Για να ξεπεραστεί το εμπόδιο, εκείνη ετοίμασε μόνη της (!) εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα μικρά της μαθητούδια. Έτσι η Α΄ τάξη έμεινε στο παιδικό και εφηβικό τμήμα όπου γνώρισε το έργο της Βιβλιοθήκης, μέσα από το βιβλίο των Αντώνη Παπαθεοδούλου και Δικαίου Χατζηπλή, «Χαριστική Βιβλιοθήκη». Στη συνέχεια οι μαθητές διάβασαν βιβλία όλων των ειδών, όπως έκαναν και οι ήρωες του βιβλίου της Γλώσσας τους, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την έκδοση της δικής τους κάρτας δανεισμού!
Το πιο συγκινητικό όμως, ήταν στο τέλος, όταν χάρισαν το βιβλίο στη Βιβλιοθήκη με μια ζεστή αφιέρωση.

Εκπαιδευτικοί διαμάντια στη βιβλιοθήκη μας
Εκπαιδευτικοί διαμάντια στη βιβλιοθήκη μας

Η Β΄ τάξη έμεινε στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου γνώρισαν τους κανόνες μιας βιβλιοθήκης μέσα από ένα παιχνίδι, ξεφύλλισαν βιβλία και υποσχέθηκαν ότι θα γίνουν μέλη της Βιβλιοθήκης, ώστε να δανείζονται πολλά βιβλία για το καλοκαίρι που έρχεται.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί:
Νίκος Τσουμπακόπουλος
Ελένη Κονταξή
Ηλίας Καλαθάς.

Εκπαιδευτικοί διαμάντια στη βιβλιοθήκη μας

ΣΧΕΤΙΚΑ