Θα μπορούσε να ήταν τίτλος συναυλίας ή θεατρικής παράστασης. Μπορεί να ήταν αφιέρωμα τηλεοπτικής εκπομπής. Εκεί θα πήγαινε το μυαλό μας βλέποντας αυτή τη φράση. Σίγουρα όμως, όχι σε project Νηπιαγωγείου! Κι όμως! Όταν υπάρχουν άξιοι εκπαιδευτικοί, μπορεί να γίνει ετήσιο (!) αφιέρωμα στο μεγάλο μας Μίκη από παιδιά ηλικίας 4+ ετών!

Είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το φινάλε της προσπάθειας αυτής που έγινε στη Βιβλιοθήκη μας. Πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Αρχαίας Ολυμπίας με την δασκάλα τους κ. Μένια Παπουτσή. Συμπρωταγωνιστές οι γονείς (με αλφαβητική σειρά): η κ. Αργυροπούλου Ράνια, ο κ. Γιώργος Μαρινόπουλος, η κ. Μιχαήλ Ευαγγελία και η κ. Προυκάκη Χριστίνα που συνόδευσαν τα παιδιά. Εκλεκτή προσκεκλημένη η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας κ. Ευγενία Ηλιοπούλου.

Οι μικροί μαθητές ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 20 Μαΐου με το τρένο από την Αρχαία Ολυμπία. Εκεί, στην αποβάθρα βρήκαν ένα φάκελο. Όταν τον άνοιξαν διάβασαν τις οδηγίες της παράξενης αποστολής που μόλις είχαν αναλάβει. Έτσι, οδηγήθηκαν στη Βιβλιοθήκη μας. Στην εξώπορτα ήταν κολλημένος ένας δεύτερος φάκελος. Έπρεπε λοιπόν, να ψάξουν, να βρουν και να συναρμολογήσουν τα κομμάτια του παζλ με θέμα τον μεγάλο μας Μίκη Θεοδωράκη.

Η αποστολή είχε αγωνία, σαπένς και ευχάριστες εκπλήξεις, με μελωδίες, βιβλία, ζωγραφιές, τραγούδια και … χορό! Προς μεγάλη μας έκπληξη οι μικροί μαθητές αναγνώρισαν αμέσως όχι μόνο φωτογραφίες από τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, μα και μελωδίες γνώριμες για αυτούς.

Σιγά – σιγά τα κομμάτια του παζλ ενώνονταν, ώσπου σχηματίστηκε η μορφή του Μίκη στον πίνακα. Όλοι μαζί χορέψαμε στους ήχους του Ζορμπά και τέλος, τα παιδιά γέμισαν με χρώματα μια ζωγραφιά ειδικά φτιαγμένη για τη μέρα.

Ευχάριστη παρένθεση στο πρόγραμμα ήταν η γνωριμία με τη Βιβλιοθήκη μέσα από το παιχνίδι “Γνωρίζω τους κανόνες της Βιβλιοθήκης”

Κυρία Μένια, αγαπητοί γονείς, λατρεμένα μας παιδιά υποκλινόμαστε! Χίλια μπράβο σας!

Η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας κ. Ευγενία Ηλιοπούλου μιλάει στα παιδιά
Μπράβο! Κατάφερες και έβαλες το κομμάτι του παζλ στη σωστή θέση
– Κυρία, βρήκαμε το κρυμμένο βιβλίο!
– Τέλεια, ελάτε τώρα να δούμε ποιους μεγάλους μας ποιητές μελοποίησε ο Μίκης…
Χορεύουμε Ζορμπά
Το παζλ σχηματίστηκε. Ο ενθουσιασμός ξεχειλίζει …
Ο Μίκης ζει για πάντα μέσα από το έργο του
Οι μαθητές προσφέρουν ένα υπέροχο δώρο, δική τους δημιουργία, που από δω και πέρα θα κοσμεί τη Βιβλιοθήκη
Πανέμορφες ζωγραφιές από πανέμορφα παιδιά

ΣΧΕΤΙΚΑ