Είναι μερικοί δάσκαλοι που χαίρεσαι να βλέπεις τη δουλειά τους! Γιατί η δουλειά ενός καλού δασκάλου φαίνεται στους μαθητές του. Αυτό νιώσαμε κι εμείς όταν ήλθαν στη Βιβλιοθήκη μας 14 μαθητές από το ΣΤ1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. Τα παιδιά συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Γεωργία Χριστακοπούλου και Παρασκευή Χριστακοπούλου.

Θαυμάσαμε τη συμπεριφορά των μαθητών (είναι κάτι που θέλει πολύ χρόνο και μεράκι από την πλευρά του εκπαιδευτικού) την ευρυμάθειά τους, τα ενδιαφέροντά τους, την αγάπη τους για τα βιβλία, την δίψα για κάθε τι καινούριο…

Στην αρχή οι μαθητές γνώρισαν -μέσω παρουσίασης- την ιστορία της Βιβλιοθήκης και μαζί, του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Χριστόπουλου, τη συμβολή του πρώτου διευθυντή της Τάκη Δὀξα στην ανάδειξή της και με έκπληξη έμαθαν πως στη Βιβλιοθήκη “κρύβονται” δυο πρωθυπουργοί της Ελλάδας!

Ψάχνοντας τις λέξεις στο κρυπτόλεξο
Φτιάχνοντας ένα παζλ με θἐμα φιλαναγνωσίας
Παιχνίδι του χαμένου θησαυρού

Στη συνέχεια με πολύ κέφι έπαιξαν δημιουργικά παιχνίδια φιλαναγνωσίας με τη βοήθεια της υπαλλήλου κ. Κατερίνας Σίψα και τέλος περιηγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης.

Ήταν μια επίσκεψη που θα μας μείνει αξέχαστη!

Ως επίλογο, αφιερώνουμε στις εκπαιδευτικούς τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά: “Σμίλεψε δάσκαλε ψυχές … Χτίζε, σοφέ, της κοινωνίας το παλάτι!”

____________________
Η μερική απόκρυψη των επωνύμων των μαθητριών και η θόλωση των προσώπων έγινε για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ