Η ώρα του παιδιού!

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία  να εκπαιδευτούν σε κοινωνικές δεξιότητες με παιχνίδια ψυχαγωγικού χαρακτήρα στο πρόγραμμα της βιβλιοθήκης «Η ώρα του παιδιού! ».
Η κοινωνική λειτουργός με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Παναγιώτα Χλιάρα, φρόντισε ώστε τα παιδιά να γίνουν μία ομάδα κάνοντας μουσικoκινητικές δραστηριότητες, προκειμένου να μάθουν να συνεργάζονται και να αλληλεπιδρούν με θετικό τρόπο.

Με την καθοδήγηση της εμψυχώτριας,  αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις με το παιχνίδι «μπάλα γνωριμίας», τα παιδιά ακούγοντας μουσική ενεπλάκησαν στα παιχνίδια «μουσικές καρέκλες» καθώς επίσης και στο ομαδικό παιχνίδι «μέλισσες».

Στη συνέχεια υποδύθηκαν διάφορους ρόλους στο παιχνίδι «περπατήματα» και έμαθαν να μπαίνουν στην θέση του άλλου καλλιεργώντας την δεξιότητα της ενσυναίσθησης.

Έπειτα τα συνεργατικά παιχνίδια «καθρέφτης» αλλά και το «χαλασμένο τηλέφωνο» χάρισαν χαμόγελα και χαρά στα παιδιά μαθαίνοντάς τους την αξία της συνεργασίας.

Η ημέρα τελείωσε με τα παιδιά να φτιάχνουν την δική τους ζωγραφιά και να δανείζονται βιβλία από την δανειστική βιβλιοθήκη. Οι μικροί μας φίλοι έφυγαν ιδρωμένοι αλλά πολύ χαρούμενοι.

Η ώρα του παιδιού!

Στο υπαίθριο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης οι γονείς περίμεναν τα παιδιά παρέα με ένα βιβλίο κι έναν καφέ, που με πολλή αγάπη είχε ετοιμάσει η κ. Κατερίνα Σίψα.

Χορηγοί προγράμματος: ΚΙΝΙΝΗΣ Π. Ι. Α.Ε.Β.Ε – Κωνσταντίνα Καββαδά

Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ