Το κτίριο Το κτίριο

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο στη συμβολή των οδών Μυρτίλου και Γερμανού στον Πύργο, σε οικόπεδο που προήλθε από δωρεά του ιδρυτή της «Ηλειακής Βιβλιοθήκης» Κωνσταντίνου Χριστόπουλου ή Χριστιά.

Πρόκειται για ένα κτίριο συνολικής επιφανείας 887 τ.μ το οποίο εκτείνεται σε 5 επίπεδα.

Συγκεκριμένα αποτελείται από τον ισόγειο χώρο, τον ημιώροφο, τον Α όροφο, τον Β όροφο, το Α υπόγειο και το Β υπόγειο.

Ισόγειο

Περιλαμβάνει τους εξής χώρους:

Α) Χώρος υποδοχής κοινού και δανεισμού υλικού.

Το κτίριο

 Εδώ ο επισκέπτης θα πάρει όποια πληροφορία χρειάζεται για το πως θα κινηθεί στο χώρο, θα εγγραφεί μέλος της βιβλιοθήκης θα δανειστεί ή θα επιστρέψει το υλικό που χρησιμοποιεί.

Β) Χώρος παιδικού και εφηβικού τμήματος

Εδώ οι μικροί μας φίλοι, αλλά και οι μεγαλύτεροι ηλικίας μέχρι 15 ετών, θα βρουν στα ράφια βιβλία για την ηλικία τους όλων των ειδών και θα μπορέσουν να τα ξεφυλλίσουν στο αναγνωστήριο των 15 θέσεων ή να τα δανειστούν.

Γ) Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 

Το κτίριο

Το κτίριο Το κτίριο

Στην αίθουσα αυτή αίθουσα των 80 θέσεων πολλοί φίλοι μας έχουν παρακολουθήσει παρουσιάσεις βιβλίων, διαλέξεις, εκθέσεις βιβλίων ειδικού ενδιαφέροντος, αφιερώματα (π.χ. σε λογοτέχνες, στους ολυμπιακούς αγώνες, στα νέα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, σε περιβαλλοντικά προβλήματα, σε επετειακές εκδηλώσεις κ.ά.), έχουν δεί προβολές video κτλ.

Το κτίριο  Το κτίριο

Η είσοδος για τα άτομα με αναπηρία (αριστερά) – Συλλογή DVD για εκπαιδευτικούς και όχι μόνο σκοπούς

Στην αίθουσα αυτή πραγματοποιούνται και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Βιβλιοθήκης.

Εδώ στεγάζεται το κέντρο πληροφόρησης της βιβλιοθήκης. Όλα τα μέλη της Βιβλιοθήκης έχουν δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν δωρεάν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές  που προορίζονται για το κοινό (2 εξ αυτών είναι στη διάθεση ατόμων με αναπηρία), με δωρεάν πρόσβαση wifi, να εκτυπώσουν εργασίες και να χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό της βιβλιοθήκης.

Ημιώροφος

Το κτίριο

Περιλαμβάνει αρχείο Φ.Ε.Κ., τοπικού τύπου και περιοδικών, αμετάφραστη ξένη φιλολογία καθώς και αναγνωστήριο περιοδικού τύπου.

Εδώ ο επισκέπτης θα βρει εφημερίδες τοπικού τύπου από το 1957, Εφημερίδες της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) από το 1953 και περιοδικά, κυρίως λογοτεχνικά και θα μπορέσει να τα διαβάσει στο μικρό αναγνωστήριο όσα που τον ενδιαφέρουν.


Α’ Όροφος

Α) Κεντρικό αναγνωστήριο