"Το παλτό" (βιβλιοπαρουσίαση στις 13 Δεκεμβρίου)
"Το παλτό" (βιβλιοπαρουσίαση στις 13 Δεκεμβρίου)

Την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου και ώρα 7:30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου “Το παλτό” της Μαρίας Κουτσουνά. Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Νίκος Ασημακόπουλος, συγγραφέας
  • Μαρία Στασινοπούλου, συγγραφέας
  • Γιώργος Συμπάρδης, συγγραφέας

Θα παρέμβει ο συγγραφέας Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

***

Όταν μια μέρα πείστηκε πως αυτό θέλει, μόνο την αλήθεια, ήξερε, τα είδε όλα γραμμένα στο βλέφαρο του ουρανού, εκεί που διαγραφόταν το όριό του με τη γη, στον ορίζοντα. Και τότε, με αυτή τη γνώση, φυλαγμένη για μέρες σαν φυλαχτό, πήγε κρυφά στο πατρικό της, ξεκρέμασε την καραμπίνα, τη γυάλισε, τη γέμισε και την πήρε μαζί στην πέτρα της αλήθειας.
Ήταν ολόγιομο το φεγγάρι και όλα είχαν ένα χρώμα ασημί. Σαν έφτασε, η πέτρα είχε αλλάξει, ήταν κόκκινη, κατακόκκινη, μαλακιά, σχεδόν παχύρρευστη, και όταν ακούμπησε, πρώτα με τον έναν γοφό, άρχισε σιγά σιγά να βυθίζεται. Χρειάστηκε την καραμπίνα, που την ενεργοποίησε με το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, για να απολαύσει όλο το βύθισμα στο σκούρο κόκκινο, αν και δεν ήξερε πού θα την οδηγούσε. Όμως δεν ήταν αυτή η έγνοια της εκείνη τη στιγμή. Ήθελε μόνο να απολαύσει το πέρασμά της στον άλλο κόσμο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

– Το παλτό
Ανάγκη ή κοκεταρία
– Η εκδίκηση
Αναζητώντας τη χρησιμότητα
– Το χέλι
Οι κληρονόμοι της διασποράς
– Η εξομολόγηση
Αλήθειες και ψέματα
– Ο Χρόνος
Ερωτευμένος Χάροντας
– Αντιόπη
Η πέτρα της αλήθειας
– Μιμή
Οι δύσκολοι έρωτες
– Ο ταύρος
Το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής
– Το αγόρι
Μια ιστορία σαν παραμύθι
– Οι γειτόνισσες
Διαμέρισμα με θέα
– Το γιασεμί
Περιπέτεια στην έρημο
– Η αμυγδαλιά
Ένας αναίτιος θάνατος
– Αντιγόνη
Η αυλή των θαυμάτων

"Το παλτό" (βιβλιοπαρουσίαση στις 13 Δεκεμβρίου)

Η Μαρία Κουτσουνά είναι αρχιτέκτονας νοσοκομειολόγος. Γεννήθηκε στο Αλποχώρι του Πύργου Ηλείας. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Αυστρία και εν συνεχεία έκανε τη διδακτορική της διατριβή στο Βερολίνο. Εργάστηκε στη Βιέννη, στο Βερολίνο και στην Αθήνα όπου και ζει τα τελευταία χρόνια. Έχει εκδώσει επίσης τις ποιητικές συλλογές Με τρυφερότητα και χωρίς προσμονή (1987) και Τέσσερα σημεία στον ορίζοντα (2022) στις εκδόσεις Εκάτη, καθώς και το μυθιστόρημα Με μια σταγόνα στις εκδόσεις Θερμαϊκός (2019).

ΣΧΕΤΙΚΑ