Υπάρχουν μαθητές στην εποχή μας, που για αυτούς η υπόθεση ‘σχολείο’ δεν είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολη. Είναι εκείνοι οι μαθητές που, όλο το πρωί εργάζονται και το απόγευμα -μετά την κόπωση του οχτάωρου- ξεκινούν μια νέα προσπάθεια, αυτή τη φορά στα μονοπάτια της μάθησης. Και μέσα σε όλα αυτά, οι περισσότεροι εξ αυτών, όντας ενήλικες, έχουν και τη μέριμνα της δικής τους οικογένειας.

Για αυτούς τους μαθητές υπάρχει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που είναι όντως μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους, αφού η γνώση δεν σταματά ποτέ για κανέναν.

Το ηλιόλουστο απόγευμα της 14ης Φεβρουαρίου είχαμε τη μεγάλη χαρά να υποδεχθούμε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου στη Βιβλιοθήκη μας. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές η κ. Βάσω Διαμαντοπούλου (για 4η φορά επισκέπτεται τη Βιβλιοθήκη μας με μαθητές από το ΣΔΕ!), ο κ. Βασίλης Καρβουνιάρης, ο κ. Γιώργος Λύμουρας, ο κ. Σταμάτης Τσικόγιας και η κ. Νίκη Μπουροπούλου.

Αρχικά έγινε παρουσίαση της ιστορίας της Βιβλιοθήκης από τη Διευθύντρια και στη συνέχεια παίξαμε ! Με κέφι και όρεξη, σαν μικρά παιδιά! Παζλ, κρυπτόλεξο και ένα ιδιότυπο παιχνίδι του χαμένου θησαυρού βιβλίων.

Κάπου ανάμεσα στα παιχνίδια τραγουδήσαμε παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδεία … κλαρίνου από έναν δεξιοτέχνη μαθητή του ΣΔΕ.

Τέλος, οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Για να δούμε! Ποια ομάδα θα φτιάξει πιο γρήγορα το παζλ;
Έτοιμο το παζλ!
Και το δικό μας!
Η κ. Κατερίνα Σίψα με τη βοήθεια της κ. Βάσως Διαμαντοπούλου μοιράζουν τις κάρτες για το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού των βιβλίων
Ο κ. Βαγγέλης αφιέρωσε στους εκπαιδευτικούς το “Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία” και το τραγουδήσαμε όλοι μαζί
Ποιες λέξεις σχετικές με βιβλία και βιβλιοθήκες κρύβονται εδώ;
Η μεγάλη εξερεύνηση αρχίζει!
Δείτε, κυρία Κατερίνα, είναι σωστή η απάντηση;
Γίνεται να δανειστούμε όλα αυτά τα βιβλία;

ΣΧΕΤΙΚΑ