Η κοπή της βασιλόπιτας στη Βιβλιοθήκη μας

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στην κατάμεστη αίθουσα της Βιβλιοθήκης Πύργου έγινε η κοπή της βασιλόπιτας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:
ο κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ως εκπρόσωπος του υφυπουργού προστασίας του πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου
η κ. Πέλυ Μπεβούδα, ως εκπρόσωπος της βουλευτού Διονυσίας Αυγερινοπούλου
η κ. Ιωάννα Παπαβραμίου, ως εκπρόσωπος του πρ. επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και βουλευτή Δημήτρη Αβραμόπουλου
ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής
ο Πρόεδρος Δ.Σ. Δημήτρης Μεσσαλάς
οι Αντιδήμαρχοι
Νώντας Κυριαζής
Νίκος Θεοδώρου
Θανάσης Τσαμπρινός
ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και Λιμενικού Ταμείου Κώστας Νικολούτσος
η Πρόεδρος Δ.Δ. Πύργου Αθηνά Κρεστενίτη
ο Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ. Λοχαγός ε.α Θανάσης Τσιγκρέλης
ο Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α. Υποπτέραρχος ε.α. Σωτήρης  Γαραζιώτης
ο Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Νικόλαος Παναγιωτακόπουλος
το μέλος τοτ ΔΣ ΕΑΑ Αεροπορίας Σμήναρχος Νικόλαος Ευαγγέλου
η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου Κατερίνα Παρασκευοπούλου
η Προϊσταμένη των Γενικών αρχείων του Κράτους Ηλείας Παναγιώτα Κωστοπούλου
το μέλος του ΔΣ του πολυχώρου “Δεξαμενή” Νίκος Σακούλης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κκ Αθανάσιος, καθώς και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης έστειλαν χαιρετισμούς, αφού δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, λόγω ανειλημμένων υποχρέωσεων. Τους χαιρετισμούς διάβασε η αντιπρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης Ευγενία Χριστοπούλου.

Η εκδήλωση άρχισε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου Γιάννη Νικολόπουλου, ο οποίος αφού χαρακτήρισε το 2024 έτος ορόσημο για την λειτουργία της βιβλιοθήκης, που συμπληρώνει 98 χρόνια δραστηριότητας, στάθηκε στη μεγάλη προσφορά της στην κοινωνία του Πύργου και όλου του νομού και ζήτησε τόσο από τον δήμο, όσο και από την πολιτεία και τους πολίτες να την αγκαλιάσουν ακόμη περισσότερο, προκειμένου να επιτελέσει το έργο της. Ανέφερε ακόμη πως θα εμπλουτιστούν οι δράσεις της και θα αναβαθμιστεί το έργο της ακόμη περισσότερο.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο δήμαρχος του Πύργου Στάθης Καννής, ο οποίος κέρδισε το χειροκρότημα των παρευρισκομένων με την ατάκα του, «βλέπω ότι είναι μικρή η βασιλόπιτα, αντιστρόφως ανάλογη με την τεράστια σημασία που έχει για τον πολιτισμό η βιβλιοθήκη του Πύργου», ενώ ακόμη ανέφερε πως αξίζει τη στήριξη του δήμου και όλων των παραγόντων της πολιτείας, αφού έχει «μια τεράστια προσφορά στην πνευματική καλλιέργεια των πολιτών».

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των δράσεων της Βιβλιοθήκης από τη διευθύντρια και την ευλογία της βασιλόπιτας από τον π. Νικόλαο Κατσηδήμα.

Ο τυχερός που βρήκε το φλουρί είναι ο κ. Αντώνης Κατέβας, ο οποίος πήρε ως δώρο ένα σετ στυλό και μπρελόκ, καθώς και τρία βιβλία του Ηλείου λογοτέχνη Ανδρέα Καρκαβίτσα.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε το μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου πλοίαρχος ε.α. Ζώης Υφαντής Π.Ν

ΣΧΕΤΙΚΑ