Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο των εκπαιδευτικών από το Κέντρο Πρόληψης "Παρεμβάσεις" που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 30/1/2024 το βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Διακρίσεις-Σχολικός εκφοβισμός και Μαθητική Διαρροή. Βιωματικό εργαστήριο για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και συμπεριληπτικού περιβάλλοντος μάθησης» για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό το οποίο υλοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης Παρεμβάσεις σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η εξοικείωση και εκπαίδευση εκπαιδευτικών σε έννοιες όπως ο εκφοβισμός και η σχολική διαρροή και η σύνδεση τους με την διαπολιτισμική εκπαίδευση και τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και συμπεριληπτικού περιβάλλοντος μάθησης. Το εργαστήριο ήταν βασισμένο σε εγκεκριμένα υλικά για την σχολική ηλικία.

Στόχος ήταν η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών με γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις προκειμένου να μπορούν να διαχειρίζονται σχετικά ζητήματα αλλά και να παρέχουν ένα ασφαλές πλαίσιο μάθησης.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 4 συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαν 16 εκπαιδευτικοί και Ε.Ε.Π από σχολικές μονάδες της Π.Ε. Ηλείας και το ΚΕΘΕΑ Πύργου. Το συντονισμό του εργαστηρίου είχε η ψυχολόγος του Κέντρου κ. Σωτηρία Χαντζηκωνσταντίνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ