Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου έγινε την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Παρέστη και ευλόγησε ο  Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβύτερο π. Ηλία Παπαγγελή, τον Διευθυντή του Ιδρύματος «Νέα Βασιλειάς» πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου και τον εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Κατσηδήμα.

Εκ μέρους των βουλευτών του Νομού παραβρέθηκαν η κ. Τίτα Τερζή, ως εκπρόσωπος της Διονυσίας Αυγερινοπούλου (ΝΔ), ο κ. Δημήτρης Δημητρόπουλος, ως εκπρόσωπος του Ανδρέα Νικολακόπουλου (ΝΔ), ο κ. Θωμάς Δακουράς, ως εκπρόσωπος του Διονύση Καλαματιανού (ΣΥΡΙΖΑ). Τέλος, χαιρετισμό απέστειλε ο επικεφαλής της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.

Την εκδήλωση τίμησαν ο Υποδιοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Αντισυνταγματάρχης Παναγιώτης Γκολφινόπουλος, ο Διοικητής της Π.Υ. Πύργου Αντιπύραρχος  Νικόλαος Σμαρνάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Στάθης Καννής (επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας) με τον Δημοτικό του σύμβουλο Νίκο Θεοδώρου, οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Κόρδας & Ανδρέας Βγενόπουλος, ο επικεφαλής της Δημ. παράταξης Ανεγένεσις και υποψήφιος βουλευτής της Πατριωτικής Ένωσης Χάρης Μιχαλακόπουλος, το στέλεχος της ΝΔ Λευτέρης Βαρουξής, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου Διονύσης Μπέλτσος, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνα Παρασκευοπούλου και πλήθος συμπολιτών μας.

Χαιρετισμό απεύθυνε η Αντιπρόεδρος του Ε.Σ. Ευγενία Χριστοπούλου, τον απολογισμό των πεπραγμένων έκανε η Διευθύντρια Νίκη Κατσιάπη και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε το Μέλος του Ε.Σ. Πλοίαρχος (Ε) ε.α. Ζώης Υφαντής Π.Ν.

Το φλουρί έπεσε στην εθελόντρια Αλεξάνδρα Σμαρνάκη, κόρη του Διοικητή της Π.Υ. Πύργου, η οποία κέρδισε τρία βιβλία: α) “Η Ηλεία το 1821” του Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης Γιάννη Νικολόπουλου, β) την τελευταία ποιητική συλλογή “Παραδεισένια όνειρα” της Αντιπροέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης Ευγενίας Χριστοπούλου και γ) “Η Ηλειακή Βιβλιοθήκη”, του πρώην μέλους του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης Σάκη Τραμπαδώρου.

Επιμέλεια κειμένου: Ζώης Υφαντής

Ακολουθούν οι χαιρετισμοί των βουλευτών

της Δρ. Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου

Το έργο που επιτελεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την παιδεία και τον πολιτισμό του τόπου μας, και αποτελεί συνέχεια της πλούσιας πνευματικής παράδοσης του Πύργου και της Ηλείας, που ανέδειξε καταξιωμένους λογοτέχνες, οι οποίοι διδάσκονται στις πανεπιστημιακές σχολές της χώρας μας.

Οι πολυσχιδείς δράσεις της Βιβλιοθήκης, που απευθύνονται σε μαθητές, αλλά και σε ενήλικες, “ανοίγουν” παράθυρο στην γνώση, παράθυρο στον κόσμο για τους συμπολίτες μας. Το γεγονός, δε, ότι συρρέουν από όλη την Ελλάδα σχολεία για να συμμετάσχουν στα αξιόλογα εκπαιδευτικά προγράμματα της Βιβλιοθήκης μας, την καθιστά πολύ σημαντικό θεσμό όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά σε πανελλήνιο.

Ως μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, που άπτεται των εκπαιδευτικών θεμάτων, εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες όπως και τα συγχαρητήριά μου στην Διευθύντρια, κα Νίκη Κατσιάπη, στο εφορευτικό συμβούλιο, αλλά και στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην Βιβλιοθήκη και στους εθελοντές, οι οποίοι εμψυχώνουν τις δράσεις και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να στηρίζω τον φορέα, με στόχο να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας το πολύτιμο αγαθό της γνώσης, καθώς και ευκαιρίες για την ψυχική και πνευματική τους καλλιέργεια.

Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και καρποφόρα, προς όφελος της κοινωνίας και των παιδιών μας!


του Ανδρέα Νικολακόπουλου

Αγαπητοί διοργανωτές,

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μετά από δύο δύσκολα χρόνια, με περιορισμούς και αρκετά προβλήματα, έφτασε η στιγμή να επικοινωνήσουμε ξανά και να μοιραστούμε όμορφες στιγμές ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον.

Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να παραστώ στην εκδήλωσή σας για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, ωστόσο ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να βρίσκομαι σήμερα κοντά σας.

Η σκέψη μου ωστόσο είναι μαζί σας και είμαι πεπεισμένος ότι το 2023 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για όλους, θα είναι μια χρονιά κατά την οποία θα αρχίσουμε να δρέπουμε τους καρπούς των θυσιών που κάναμε και θα αποδώσει ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός των τελευταίων ετών, έτσι ώστε η χώρα και ο τόπος μας να προχωρήσουν με σταθερά βήματα στο δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας.

Εύχομαι το 2023 να είναι μια ευτυχισμένη χρονιά, με υγεία και προκοπή για όλους, μια χρονιά που θα κυριαρχήσουν η αλληλεγγύη, η αγάπη, η ειρήνη και η αισιοδοξία.

Καλή επιτυχία στην εκδήλωση και εύχομαι σύντομα να συναντηθούμε από κοντά.

Καλή χρονιά σε όλους!


του Διονύση Καλαματιανού

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι.

Θα ήθελα πολύ να είμαι κοντά σας αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν είναι δυνατόν.

Το έθιμο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας φέρνει κοντά, δίνοντας τη δυνατότητα να ανταλλάσσουμε ευχές και να συζητάμε.

Ο ρόλος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς αποτελεί πυλώνα γνώσης και πολιτισμού. Συνιστά σημείο δημιουργικής απασχόλησης, μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της.

Εύχομαι από καρδιάς καλή και δημιουργική χρονιά, με χαρά και ευτυχία.


του Μιχάλη Κατρίνη

Αγαπητοί παρευρισκόμενοι,

Λυπάμαι που οι υποχρεώσεις με κρατούν μακριά από την εκδήλωσή σας, όμως επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω τους πιο θερμούς μου χαιρετισμούς.

Εύχομαι το 2023 να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία, χαμόγελα, ενότητα και αισιοδοξία για όλους.

Επιπλέον, θέλω από καρδιάς να ευχηθώ στα μέλη και στους φίλους της βιβλιοθήκης Πύργου να έχουν μια δημιουργική χρονιά, συνεχίζοντας τον αγώνα και τις προσπάθειες για ανάπτυξη αυτού του τόπου.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πύργου, πλησιάζοντας τα 100 χρόνια λειτουργίας της, έχει συμβάλλει σημαντικά στον πολιτισμό, στην μάθηση, στη μόρφωση και στην παιδεία των ανθρώπων που την επισκέπτονται και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του τόπου μας.

Ευχή όλων μας είναι η Βιβλιοθήκη του Πύργου να συνεχίζει να υπάρχει μέσα στους αιώνες ως ένας ναός της γνώσης και να προσφέρει, όχι μόνο στους νέους , αλλά σε όλους μας, πνευματική καλλιέργεια, που θα μας οδηγήσει σε μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα η οποία θα μας καθοδηγεί σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Θα στέκομαι πάντα δίπλα σας – στο πλαίσιο των καθηκόντων και των δυνάμεών μου – ως αρωγός σε όλες εκείνες της προσπάθειες που κάνετε για την επίτευξη των στόχων σας.

Καλή χρονιά με υγεία σε όλους!

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας
Καλή χρονιά!
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας
Ο Μητροπολίτης Ηλείας με τους κληρικούς της Μητροπόλεως π. Ηλία Παπαγγελή, π. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου και π. Νικόλαο Κατσηδήμα
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας
Η Αντιπρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης κ. Ευγενία Χριστοπούλου απευθύνει χαιρετισμό
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας
Το μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης κ. Ζώης Υφαντής στο βήμα
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας
Ο Μητροπολίτης Ηλείας, η Αντιπρόεδρος εκ μέρους του Εφορευτικού Συμβουλίου και η Διευθύντρια, εκ μέρους του προσωπικού κόβουν την πίτα
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας
Η εθελόντρια της Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρα Σμαρνάκη ήταν η τυχερή της βραδιάς και κέρδισε τρία βιβλία. Στη φωτογραφία μαζί με την Αντιπρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης κ. Ευγενία Χριστοπούλου

ΣΧΕΤΙΚΑ