Με ανοιχτές οθόνες και τα μάτια μας… δεκατέσσερα!

Την Παρασκευή 14 Ιουλίου υλοποιήθηκε η δράση «Με ανοιχτές οθόνες και τα μάτια μας … δεκατέσσερα!». Σκοπός ήταν να συμβάλλουμε στη  δημιουργία μιας νέας γενιάς ψηφιακών πολιτών που θα είναι ενημερωμένοι και υπεύθυνοι και θα διαμορφώνουν συνειδητά τη στάση ζωής και τις επιλογές τους.

Οι εκπαιδευτικοί κ. Κλουκίνα Θεοδοσία, Φιλόλογος και κ. Κουτσοβασίλη Ελένη, Μαθηματικός MΕd παρουσίασαν συγκεκριμένα στοιχεία για την παραπληροφόρηση και έθεσαν ερωτήματα με τη μορφή κουίζ, Τα παιδιά εργάστηκαν ομαδικά, αντάλλαξαν απόψεις και προβληματίστηκαν. Ξεκίνησαν να ερευνούν με κριτική ματιά την εικόνα του κόσμου στο διαδίκτυο και να αναζητούν τα κίνητρα της παραπληροφόρησης.

Με οδηγό το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου εντόπισαν συγκεκριμένα περιστατικά. Παρακολούθησαν εκπαιδευτικά  βίντεο και έμαθαν να διακρίνουν ψεύδη σε ειδήσεις, εικόνες και βίντεο. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης η οποία επηρεάζει τη ζωή μας εντός και εκτός διαδικτύου.

Η συνάντηση τελείωσε ευχάριστα με το παιχνίδι του … μπερδεμένου διαδικτύου. Φεύγοντας όλα τα παιδιά πήραν δώρο μια αφίσα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα την παραπληροφόρηση.

Στο υπαίθριο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης οι γονείς περίμεναν τα παιδιά παρέα με ένα βιβλίο κι έναν καφέ που με πολλή αγάπη ετοίμασε η κ. Κατερίνα Σίψα.

Χορηγοί προγράμματος: ΚΙΝΙΝΗΣ Π. Ι. Α.Ε.Β.Ε – Κωνσταντίνα Καββαδά

Οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στις εθελόντριές μας κ. Μανιάτη Δήμητρα, κ. Θεοδωροπούλου Μάρω, κ. Τσετσοπούλου Αθηνά, κ. Ζαφειροπούλου Κωνσταντίνα και κ. Παπαναστασοπούλου Αριάδνη.

Η αλλοίωση κάποιων φωτογραφιών έγινε για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ